Oyum Başaran'a değil ANAP'a!

Genel Başkanlığına Trabzonlu Salih Uzun'un getirildiği Anavatan Partisi, uzun bir aradan sonra Trabzon İl Başkanlığı'na İsmail İnan'ı atadı.ÖZE DÖNÜŞ adı altındaki bu çalışma da:İnan, ayağının tozuyla TGC'de ilk basın toplantısını yönetim kurulundaki arka

Oyum Başaran'a değil ANAP'a!

Genel Başkanlığına Trabzonlu Salih Uzun'un getirildiği Anavatan Partisi, uzun bir aradan sonra Trabzon İl Başkanlığı'na İsmail İnan'ı atadı.

ÖZE DÖNÜŞ adı altındaki bu çalışma da:

İnan, ayağının tozuyla TGC'de ilk basın toplantısını yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla birlikte yaptı.

İnan, yönetimi oluştururken eski il başkanlarıyla da istişare yaptığını kaydederek, "Önümüzdeki dönemde çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el, bakmadığımız göz bırakmayacağız ve kesinlikle Anavatanlılık misyonunu bu millete tekrar hatırlatacağız.

Siyaset üretme işi vizyon işidir. Sinerji değişikliği aynı zamanda öze dönüş hareketiyle logomuzda da tüzüğümüzde değişikler yaparak çalışmalara başladık. Bizde bugünden sonra büyüklerimizin gösterdiği yolda öncülülerimizin gösterdiği misyonla beraber hizmet anlayışına devam edeceğiz

Bu vesile ile Genel Başkanımız Sayın Salih Uzun'a, MKYK Üyelerine, eski il başkanlarımız Azer Benli ve Fahrettin Aksoy'a, merkez ilçe teşkilatına, ilçe başkanlarıma, partili büyüklerime ve bana destek olan dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Bir soru üzerine:

ANAVATAN Partisi Trabzon İl Başkanlığı'na atanan İsmail İnan, eski milletvekili Ali Kemal Başaran'ın CHP'ye katılım töreni esnasında “Yuvama döndüm” sözlerine cevap verdi. İnan, “Ben Ali Kemal Başaran'a değil, ANAVATAN'a oy verdim” dedi.

TGC'de basın toplantısı düzenleyen Anavatan Partisi (ANAP) Trabzon İl Başkanı İsmail İnan, eski Milletvekili Ali Kemal Başaran'ın CHP'ye katılım töreni esnasındaki 'Yuvama döndüm' şeklindeki ifadesine üzüldüklerini de kaydederken, "Ben oyumu Anavatan Partisi'ne verdim. Sayın Başaran'a değil. Ama bu arkadaşların o zamanki çalışmalarına da şahidiz, şimdiki açıklamalarına da. Ben bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. Yorumu halkımız yapacaktır" diye cevap verdi.

Anavatan Partisi (ANAP) Trabzon İl Başkanı olarak atanan ve ilk basın toplantısını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde (TGC) yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gerçekleştiren İsmail İnan, Trabzon'un bazı ilçe ve beldelerde belediye başkan adayı çıkaracaklarını, tüm ilçelerde ise il genel meclisi üyesi adayı çıkaracaklarını söyledi.

ANAP'ın 3 ay içinde gerçekleştirilen iki genel kurulla özüne döndüğünü belirten İnan, "Üç ay önce yeni genel başkanımızı seçtik ve Salih Uzun, Genel Başkanımız oldu.

31 Ocak 2009 tarihinde de tüzüğümüzü değiştirdik ve logomuzu eski haline getirdik. Geçen dönemde seçime katılamayan ANAVATAN Partisi büyük bir yıkım yemiştir. O gün seçime girmeyen partimizi temsil edenler halka rağmen hata yapmışlardır" dedi.

İnan, Anavatan Partisi'nden kopan bazı isimlerin parti üzerinden pazarlık yaptığını, buna da izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu seçim arifesinde kim kendi şahsi çıkarı ve ilişkisi için; partimden ayrılmış olmasına rağmen, Anavatan Partisi hakkında bir takım ilişkiler nedeniyle bazı ifadelerde bulunuyorsa bilsin ki yanlış yoldadır. Bu metotla partimi kullananlara asla müsaade etmeyeceğiz. Anavatan Partisi her daim kendi misyonuna göre hareket edecektir. Rahmet Turgut Özal'ın açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İnan, Bazı siyasi Partilerin Anavatanlı belediye başkanlarını kendi kadrolarına katmak için yarıştığını belirterek, "Adayların açıklamasıyla ortaya çıkan durumun tarafımızdan anlamı şudur. Bu ülkede yedi yıldır iktidar olabilirsiniz ama eğer kadro yetiştiremiyorsanız muktedir asla olamazsınız. Anavatan Partisi olarak bu ülkenin geçmişinde olduğumuz gibi geleceğinde de hizmete talibiz" dedi.

Anavatan Partisi'nin Trabzon İl Yönetimi'nde şu isimler bulunuyor: İsmail İnan (Başkan), Hande Uzun, Safinaz Çakıroğlu, Handan Pabuşçu, Aydın Bircan, Bekir Çelik, M.Yerişan Yılmaz, Aydın Kolomaç, Cemal Demircioğlu, Ferit Gümüş, Sedat Başkaya, Zafer Cavga, Köksal Çabuk, İrfan Keleş, Yaşar Çakır, Mesut Demir, Yüksel Aydın, Seyfettin Eyüpoğlu, Ercan Kul, M.Salih Nezir, Tahsin Mısır, Halil Altıntaş, Kader Pabuç, Oğuz Uzun, Aykut Bereketoğlu, Y.Feyiz Gümüş, Engin Turhal, Fatmanur Tiryaki, Muammer Sözen, Mehmet Gür, Özcan Aydınlı, İsa Kodalak, Ali İhsan Demir, Mustafa Cüneyt, Macit Yavru, Halim Yavru, Halim Eroğlu, Cavit Topal, Osman Baylan.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset