Oylama Sonrası Espri Yağmuru

Genel Kurula giren ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, kuliste gazetecilerle sohbet ederken, boş oy verdiğini söyledi. Genel Kurula girmeyi "demokrasi sınavı" olarak gördüğünü ifade eden Uras, girmemeyi ise "çocukça iş ve demokrasi kültürüne aykırı" diye

Oylama Sonrası Espri Yağmuru

Genel Kurula giren ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, kuliste gazetecilerle sohbet ederken, boş oy verdiğini söyledi. Genel Kurula girmeyi "demokrasi sınavı" olarak gördüğünü ifade eden Uras, girmemeyi ise "çocukça iş ve demokrasi kültürüne aykırı" diye niteledi. CHP'nin, 22 Temmuzdaki seçimin sonuçlarından ders çıkarmadığını savunan Uras,"Deniz Baykal'ı kendi haline bırakmak lazım" dedi.

CHP'nin Genel Kurula girmeme yönündeki tavrını eleştiren Uras, "Küresel ısınmanın etkisi olabilir. Sıcaklar, insan davranışlarını etkiliyor" diye konuştu.

Milletvekillerine yönelik "Mal bildirimi açıklansın" değerlendirmelerine de değinen Uras, "Ben sürekli açıklıyorum. Boş kağıt olduğunu söylüyorum" dedi. Uras, buna bağlı olarak ekonomideki dalgalanmaların kendisini etkilemediğini ifade etti.

Bu arada cumhurbaşkanı seçiminde ilk oyu kullanan MHP Adana Milletvekili Kürşad Atılgan, kuliste gazetecilerle şakalaştı. Atılgan, "İlk oy Sabahattin Çakmakoğlu'na gitti. Herkes benim gibi oy verirse, Çakmakoğlu ilk turda seçilir" esprisi yaptı.DTP'li milletvekilleri, oy kullandıktan sonra gazetecilerle sohbet etti.

Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, "Beni cumhurbaşkanı adayı göstereceklerdi, ama seçilirsem 'grup düşecek' diye göstermediler" diye espri yaptı.

CHP'li eski milletvekilleri, 1. tur oylama sırasında kulise gelerek, yeni milletvekilleri ve gazetecilerle hasret giderdi. Eski CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, geçen dönem TBMM Adalet Komisyonunda görev alan hiçbir CHP'li milletvekilinin bu dönem seçilemediğini hatırlattı.

Bunun üzerine eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in kendisini aradığını ve "Ne oldu size böyle" diye sorduğunu anlatan Kılıç'a gazeteciler, "Komisyon mu uğursuz?" diye sordu. Bunu bilemeyeceğini ifade eden Kılıç, "Ancak Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan Meclis Başkanı oldu.

Komisyon Toptan'a yaradı. Hakkı Köylü'ye yaradı. CHP'liler açısından en azından birkaç kişi listeye konabilirdi. Geçen dönemden kalan tasarılar için altyapı olurdu" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset