Oy pusulası belli oluyor

29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere katılması kesinleşen 21 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri, 24 Ocak Cumartesi günü belli oluyor. Kura işlemi, YSK tarafından belirlenen seçim takvimi uyarınca, 24 Ocak Cumartesi günü Ad

Oy pusulası belli oluyor
29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere katılması kesinleşen 21 siyasi partinin birleşik oy pusulasındaki yerleri, 24 Ocak Cumartesi günü belli oluyor.

Kura işlemi, YSK tarafından belirlenen seçim takvimi uyarınca, 24 Ocak Cumartesi günü Adalet Bakanlığı'nın Konya Yolu üzerinde bulanan Ankara Beşevler'deki ek binasında, siyasi parti temsilcilerinin huzurunda gerçekleştirilecek.

SEÇİME KATILACAK SİYASİ PARTİLER

29 Mart 2009 Pazar günü Yerel seçimlere katılmaya hak kazanan ve düzenlenecek kur'a ya katılacak siyasi partiler şunlar:

1-Adalet ve Kalkınma Partisi, (AKP)

2-Anavatan Partisi, (ANAVATAN)

3-Bağımsız Türkiye Partisi (BTP)

4-Büyük Birlik Partisi (BBP)

5-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

6-Demokrat Parti (DP)

7 -Demokratik Sol Parti (DSP)

8-Demokratik Toplum Partisi (DTP)

9-Emek Partisi (EP)

10-Genç Parti(GP)

11-Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖP)

12-İşçi Partisi(İP)

13-Liberal Demokrat Parti(LDP)

14-Millet Partisi (MP)

15-Milliyetçi Hareket Partisi(MHP)

16-Özgürlük ve Dayanışma Partisi(ÖDP)

17-Saadet Partisi(SP)

18-Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP)

19-Türkiye Komünist Partisi (TKP)

20-Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)

21-Halkın Yükselişi Partisi (HYP)

19 SİYASİ PARTİDEN 21'E

YSK seçime girebilecek 19 siyasi partiyi 31 Aralık 2008 tarihinde duyurmuştu. Ancak seçime girecek partiler arasında yer almayan Türkiye Müdafaa-i Hukuk Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Yurt Partisi ve Barış ve Demokrasi Partisi YSK'nın açıkladığı listeye itiraz etmiş,

YSK da yaptığı incelemede, Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkın Yükselişi Partisi'nin de 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerine katılabileceklerini karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset