Oy kullanılacak gümrük kapıları

Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerce istenen seçmen kütüklerinin verilmesinde yapılacak uygulamaları ve yurtdışında yaşayan seçmenlerin oy kullanacağı gümrük kapılarını belirledi Yüksek Seçim Kurulu(YSK), siyasi partilerce istenen seçmen kütüklerinin ve

Oy kullanılacak gümrük kapıları

Yüksek Seçim Kurulu, siyasi partilerce istenen seçmen kütüklerinin verilmesinde yapılacak uygulamaları ve yurtdışında yaşayan seçmenlerin oy kullanacağı gümrük kapılarını belirledi Yüksek Seçim Kurulu(YSK), siyasi partilerce istenen seçmen kütüklerinin verilmesinde yapılacak uygulamaları ve yurtdışında yaşayan seçmenlerin oy kullanacağı gümrük kapılarını belirledi.

Resmi Gazete'de yayımlanacak kararlarda, seçmen kütüğü verecek siyasi partiler, seçimlere katılabilme yeterliliğine sahip olmaları gerektiğine dikkat çekildi. YSK, bu siyasi partilerin Adalet ve Kalkınma Partisi, Alternatif Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Doğru Yol Partisi, Emek Partisi, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Genç Parti, Hak ve Eşitlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Sesi Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milliyetçi ve Muhafazakar Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Türkiye Partisi, Yeni Parti, Yurt Partisi olduğunun altını çizdi.

Her yıl Ocak ayında siyasi partilerin seçime katılabilme yeterliliklerinin YSK tarafından yeniden saptanarak ilan edildiğinin işaret edilen kararda, seçim dönemi kavramının, dört yıllık dönem olarak anlaşılması gerektiği belirtildi.

-GÜMRÜK KAPILARINDA 10 MAYISTA OY VERME BAŞLAYACAK-

Gümrük kapılarında oy verme işleminin 10 Mayıs 2011 Salı günü başlayacağı anımsatılan kararda, Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenlerin oy kullanacağı gümrük kapılanda yapılacak işlemlerin kriterleri de belirledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün son üç yıllık verilerini inceleyen YSK, yurt dışı seçmenlerin oy kullanabileceği gümrük kapılarının isimlerini de açıkladı. YSK'nın kararına göre oy kullanılacak gümrük kapılarının isimleri şöyle:

Gürbulak Karayolu, Sarp Karayolu, Kapıkule Karayolu, İpsala Karayolu, Hamzabeyli Karayolu, Cilvegözü Karayolu, Dereköy Karayolu, Habur Karayolu, Şakirpaşa Hava Limanı, Esenboğa Hava Limanı, Antalya Hava Limanı, Eskişehir Hava Limanı, Gaziantep Hava Limanı, Hatay Hava Limanı, Atatürk Hava Limanı, Sabiha Gökçen Hava Limanı, Adnan Menderes Hava Limanı, Erkilet Hava Limanı, Dalaman Hava Limanı, Bodrum-Milas-Güllük Hava Limanı, Samsun Hava Limanı, Trabzon Hava Limanı, Kuşadası Deniz Limanı, Çeşme Deniz Limanı ve Taşucu Deniz Limanı.

-24 SAAT OY KULLANILABİLECEK-

Gümrük kapılarında tatil günleri dahil 24 saat süreyle oy kullanılabilecek. Bu gümrük kapılarında tahmin edilenden fazla sayıda oy kullanılırsa, YSK o bölge için seçim kurulu sayısını artırılabilecek. Oy verme işleminde, YSK tarafından hazırlanan filigranlı sarı renkteki zarflar ile "Evet" mührü kullanılacak.

Gümrük kapılarında Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı Türk Vatandaşları oy kullanabilecek. Oy vermek isteyenler pasaportlarını sandık kurulu başkanına göstermek zorundalar. Oy kullananların pasaportunda "Oyunu Kullanmıştır" ibaresi eklenecek. Oy verme saati bittikten sonra sırada oy vermeyi bekleyen seçmen varsa bunların sayıları tespit edilecek. Oy verme işlemi bu seçmenler oylarını kullanıncaya kadar devam edecek.

-ASKERLİĞİ BİTENLER DURUMLARINI SEÇMEN KÜTÜĞÜNE BİLDİRECEK-

Kurul Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Dairesi'nden 12 Haziran 2011 tarihi itibariyle silâhaltında bulunanların bilgilerini de istedi. Oy verme gününe kadar askerlik süresi bitenler durumlarını Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvurarak durumlarını oy kullanılabilir hale getirmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset