Ortahisar seçim sonuçları / Ortahisar Belediye Başkanı kim oldu?

Ortahisar seçim sonucu ne oldu, Ortahisar’ın yeni belediye başkanı kim oldu? Yerel seçimlere dair merak edilenler burada

Ortahisar seçim sonuçları / Ortahisar Belediye Başkanı kim oldu?

31 Mart Yerel seçimleri ile vatandaşlar yeni belediye başkanlarını belirledi. Bu noktada Ortahisar seçim sonuçları da netleşti

Ortahisar seçim sonucu ne oldu ve Ortahisar belediye başkanı kim oldu gibi soruların yanıtları resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu. Buna göre Ortahisar'da mevcut başkan Ahmet Metin Genç yüzde 58'lik oranla yeniden başkan oldu.

Genç'i yüzde 34 ile CHP'li Mehmet Salih Akyüz takip etti



Ortahisar’da kimler adaydı?

Ahmet Metin Genç – AK Parti
Ensar Bozali – SP
Mehmet Salih Akyüz – CHP
Miktat Ölmez – DSP
Tahsin Azaklı – DP
Yılmaz Mermertaş – BBP

Ahmet Metin Genç kimdir?

Ahmet Metin Genç kimdir?

1972 Yılında Maçka Ormanüstü Köyü'nde doğdu.  İlköğrenimini Maçka Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, liseyi Maçka İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.1995 yılında Trabzon'da serbest avukatlık yapmaya başladı. 1997 yılında vatani görevini Tekirdağ Çorlu'da tamamladı. 2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşunda, Trabzon Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı ve İl Sekreterliği görevlerinde bulundu. 2002 yılında İl Yönetim Kurulu tarafından AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'na seçildi. 2004 yılında AK Parti Genel Merkezi tarafından il başkanlığına atandı. 2006 ve 2009 yıllarında yapılan AK Parti olağan il kongrelerinde il başkanlığına seçildi. 2007 genel seçimlerinde 7.sıra milletvekili adayı oldu. Orta derecede İngilizce ve Arapça bilen Genç , evli ve iki çocuk babasıdır.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset