Örs sert yüklendi: Ne yaptınız?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs Trabzon için verilen sözleri sorguladı

Örs sert yüklendi: Ne yaptınız?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili : “Söz verip, yapmayanlar ile yüzleşme zamanı geliyor” dedi.

Hüseyin Örs yaptığı açıklamada “İYİ Parti olarak halkımızın sorunlarını dile getirmeye devam edeceğiz. TBMM’de 40 milletvekili ile etkin ve yapıcı muhalefetimizi yapıyoruz. Fındıkta yaşanan mağduriyeti Meclis’e taşıyan biz olduk. Sonunda bizim dediğimize geldiler ama tabiri caizse iş işten geçti. Üreticinin büyük çoğunluğu mahsulünü yok fiyata sattıktan sonra TMO devreye giriyor. Millet Fındığını Ağustos’ta topluyor, Ekim sonunda fiyat açıklanıyor, Kasım’da alımlar başlıyor. Bu da çok büyük bir başarı imiş gibi algı yaratılıyor. Milyonları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanların sorununu Meclise İYİ Parti getirdi. Ret oyu verdiler. Emeklilikte yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız. 25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Trabzon son 10 yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede ise şu görüşlere yer verdi: “Mega projeler ile geliyoruz dediler. Milletten yetki aldılar. Soruyorum vaat ettiğiniz Güney Çevre Yolu ile ilgili ne yaptınız? Kanuni Bulvarı’nı bile tamamlayamadınız. Boztepe’ye teleferik dediniz. Bırakın teleferiği, Meydan’dan Boztepe-Çukurçayır’a trafikte gidemez olduk. Trabzon’a yakışır şehirlerarası otobüs terminali yapacağız dediniz. Hala daha 30 yıl evvel yapılan terminali kullanıyoruz. “Sebze ve Meyve Hali’ni yeni ve daha rahat hizmet edebilir bir yere konuşlandırmak için alan ve proje çalışmalarımız devam ediyor” dediğinizden bugüne tam 6 koca yıl geçti. Ne yaptınız?  Allah razı olsun, sahildeki yürüyüş yolu, güzel bir hizmet. Ama Trabzon gibi deniz şehrinde lağım kokusundan insanlar sahilden kaçar hale gelmiş. Trafik keşmekeşi özellikle yaz aylarından insanımızı çileden çıkarıyor. Raylı sistem yapacağız diyerek geldiniz. Meydan’da karşıdan karşıya geçemez olduk. Dillere destan bir doğalgaz işimiz var. 11 yıl geçti hala daha Trabzon’un göbeği Meydan’da, Uzunsokak’ta, Maraş Caddesi’nde doğal gaz yok. ”

İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs açıklamasının son bölümünde yaklaşan yerel seçimlere işaret ederek “Trabzonlu söz verip yapmayanları, mega vaatlerle kendisini oyalayanları biliyor. Önümüzde yerel seçimler var. Söz verip yapmayanlar ile yüzleşme zamanı geliyor.  İYİ parti olarak sevilen, liyakatli adaylarla Trabzon’un huzurunda olacağız. Bizim belediyelerimizde, e-referandum uygulamasına geçilecek. Halkın geleceğini ilgilendiren her konuda önceden halkın fikri alınacak.  Bu sayede park alanları betonlaşmayacak, rant uğruna şehirlerimiz yağmalanmayacak, belediye kaynakları halkın önceliğine göre harcanacak.” dedi. Kaynak: İYİ Partili Örs'ten ''mega proje'' tepkisi 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler