Örs, down sendromu ve otizme dikkat çekti

Hüseyin Örs TBMM Genel Kurulunda down sendromu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Örs, down sendromu ve otizme dikkat çekti

“Down Sendromunun ve Otizm İle Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti ve Bunlara Sahip Bireylerin ve Ailelerinin Sorunlarının Çözümü İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi” amacıyla verilen araştırma önergeleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüldü.

Görüşmeler sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs: ”Otizm, doğuştan gelen ve belirtileri yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan durum. Bugün için otizmin kesin neden bilinmemekte ve yaygınlığı ürkütücü bir hızla artmakta. Tedavisi olmayan; sadece doktorların, terapistlerin ve özel öğretmenlerin otistik çocukların bazı zorlukların üstesinden gelebilmeleri için  yardımcı olmaya çalıştıkları bir nörogelişimsel bir bozukluk. 

Otizme tek çare eğitim. Bu eğitimin etkili olması için erken yaşlarda başlaması ve ülkemizde haftada sadece iki ila dört saat olan  bu eğitimin arttırılması gerekiyor.

Otizmli ailelerin tümünü kapsayan Otizm Platformu, konuyla ilgili bakanlıklar olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Bakanlıkları temsilcilerinden oluşan koordinasyon kurullarının kurulması ve bir rapor çerçevesinde çalışmaların başlatılması gerekmektedir.

Genetik kökenli down sendromu rahatsızlığından dünyada 6 milyon, ülkemizde ise 70 bin vatandaşımız etkilenmekte. Down sendromlu bireyler topluma uyumlu, kendi ihtiyaçlarını rahatlıkla kendisi görebilen, uygun iş imkanlarıyla  birlikte kendi ayakları üstünde durabilen birer birey olarak topluma kazandırılabiliyorlar. 

Otizmli çocuklar ve aileleri için, down sendromlu, dikkat eksiliği ve özgül öğrenme güçlüğü içinde olan çocuklarımız ve aileleri için daha umut dolu bir gelecek sağlayabilmek adına Yüce Meclis çatısı altında bir araya geldik. Ve tüm  siyasi partilerin katılımıyla; 12 üyeden oluşan 3 ay süreli Meclis Araştırması Komisyonu kurulmasına karar verdik. Ben de Trabzon Milletvekili olarak diyorum ki; bu konunun üzerinde önemle duracağım ve takipçisi olacağım. Trabzon için öncelikli olarak bu çocukların eğitimi için daha fazla sayıda okul ve eğitim merkezini, boş zamanları değerlendirip spor yapacakları sosyal alanları Trabzon’a kazandırmak için çalışacağım.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler