Örs: DOKAP içi boş bir kap olmuştur

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs açıklamalarda bulundu

Örs: DOKAP içi boş bir kap olmuştur

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile bağlı kurumların bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grubu adına konuştu.

Trabzon Milletvekili Örs şu ifadeleri kullandı;

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma idaresi Başkanlığı (DOKAP) bütçesi hakkında konuşmak üzere söz aldım. Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren kararnameye göre Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerinden oluşan DOKAP’ın görev alanına bundan sonra Amasya ve Çorum illeri de ilave edilerek sayısı 11’e ulaşmıştır. 

Bu konuşmayı yapmadan önce 2020 Eylül ayında yayınlanan DOKAP Başkanlığı 2019 yılı Sayıştay denetim raporunu okudum. Bu raporda DOKAP’ın görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmesini sağlayacak yeterli araçların bulunmadığı, mevzuat düzenlemelerine ilişkin yetersizliklerin DOKAP ve uygulayışı kuruluşlar arasında etkili bir şekilde koordinasyon ve işbirliğinin gerçekleştirilmesini engellediği, Kurum ve uygulayıcı kuruluşlar arasında izleme ve değerlendirme görevinin etkili bir biçimde gerçekleştirilmesinin sağlayacak entegre elektronik veri sisteminin kurulmadığı, DOKAP2ın merkezi yönetim organizasyonu dahilindeki konumunun farklı algılanmasından dolayı kaynakların ekonomik kullanılmadığı ifade edilmektedir. 

TRABZON DEYİŞİYLE BUGÜN Kİ DOKAP İÇİ BOŞ BİR KAP OLMUŞTUR
Sayıştay raporunda da görüleceği üzere kuruma yüklenen görevlere rağmen kurum bu görevleri yerine getirecek yetkiye, personele, kaynağa ve kurumsal kapasiteye sahip değildir. Bu manada kurum gereksiz meşguliyet içerisindedir. Avara kasnaktır, yani motor boşa dönmektedir. Birim Trabzon deyişiyle bugün ki DOKAP içi boş bir kap olmuştur. 

DOKAP Bölge Kalkınma idaresinin sayın başkanlarına da dikkatlerinizi çekmek isterim. DOKAP’ın öncesi başkanı 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde ÇAYKUR Genel Müdürü iken AK Parti’den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ediyor. Ama Aday gösterilmiyor. ÇAYKUR’a geri döndürülmüyor, DOKAP Başkanlığına getiriliyor.  2012-2018 yıllarında DOKAP Başkanlığı görevini yapıyor. 24 Haziran 2018 Seçimlerinde tekrar istifa ediyor. AK Parti listesinden Sakarya’da 6. Sıradan milletvekili adayı oluyor ama seçilemiyor. ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’ne döndürülüyor. 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nden istifa ediyor ve seçiliyor. Başarılar dilerim. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı iken Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine atanarak bir koltukta iki karpuz olmak üzere Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini ifa ediyor. 

DOKAP ARTIK AK PARTİLİ SİYASETÇİLERİN DEPO MAKAMI OLMAKTAN ÇIKARILSIN
Bugün ki başkana gelirsek 2020 yılında AK Parti Ardeşen ilçe kurucuları arasında yer alıyor. 6,5 yıl ilçe başkanlığı görevini yürütüyor. 2009-2013 yılları arasında AK Parti Rize ii Başkanlığında İl Teşkilat ve İl Seçim işleri Başkanlığı görevinde bulunuyor. 31 Mart 2011 yerel seçimlerinde AK Parti’den Ardeşen Belediye Başkanı oluyor. Ancak 2019 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmiyor. 24 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle DOKAP Başkanlığına getiriliyor. Yani 2019 seçimlerinde Ardeşen’e belediye başkanı yapılmayan bu arkadaşımız bugün 11 ili kapsayan ve hedefi bu illeri kalkındırmak olan bir kurumun başına getiriliyor.  DOKAP artık AK Partili siyasetçilerin depo makamı olmaktan çıkarılsın
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset