Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun geçmişi!

Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu;1948 yılında Konya'da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1970 yılında İstihkam Okulu'ndan mezun oldu. 1977 yılında kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde takı

Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun geçmişi!

Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu;

1948 yılında Konya'da doğdu. 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1970 yılında İstihkam Okulu'ndan mezun oldu. 1977 yılında kadar Kara Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli birliklerde takım ve bölük komutanlığı yapan Kıvrıkoğlu, 1979 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu. Ardından kurmay subay olarak çeşitli görevlerde bulundu. 1996 yılında Tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 3'üncü Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Başkanlığı ve 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2000 yılında Tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesiyle 3. Mekanize Piyade Taktik Tümen Komutanlığı ve Belçika Mons'da Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2004 yılında Korgeneralliğe terfi etti. 9. Kolordu Komutanlığı ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra 2008 tarihinde orgeneralliğe terfi ederek, Ege Ordu Komutanlığı görevine atandı. 2010 tarihinde 1. Ordu Komutanlığı görevine atandı. Asiye Hale Kıvrıkoğlu ile evli olan Hayri Kıvrıkoğlu'nun iki çocuğu var. Hayri Kıvrıkoğlu İngilizce biliyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler