'Onların ecdadından bozuk olmaz'

Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya'nın Altınekin ilçesinde halka hitap eden Davutoğlu, ardından ilçeye bağlı Akıncılar beldesine geçti.Belde merkezinde kız çocuklarının karşıladığı Davutoğlu, çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların, ''Amca, bi

'Onların ecdadından bozuk olmaz'

Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya'nın Altınekin ilçesinde halka hitap eden Davutoğlu, ardından ilçeye bağlı Akıncılar beldesine geçti.

Belde merkezinde kız çocuklarının karşıladığı Davutoğlu, çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların, ''Amca, biz okumak istiyoruz, ama babalarımız bizi okutmuyor'' şikayeti üzerine Davutoğlu, çocukların anne ve babalarına yönelerek kız çocuklarını okutmalarını istedi.

 

Bunun üzerine kız çocuklar, Davutoğlu'na ''Sizi 'okutacağız' diyorlar, ama sonra okula göndermiyorlar'' diye yakındı.

Ardından seçim otobüsünün üzerine çıkarak belde halkına hitap eden Davutoğlu, anne-babalardan kız çocuklarını okutmalarını istedi.

''Hiç korkmayın, hiçbir oğlumuz, hiçbir kızımız dünyanın neresine giderse gitsin bozulmaz'' diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Çünkü onları siz yetiştirdiniz. Hanımlarınız, bacılarımız onları helal sütle yetiştirdi. Bu toprakta yatan insanlar sizlere güzel bir emanet bıraktı. Merak etmeyin, onların ecdadından bozuk olmaz. Aksine onlar başkalarını düzeltmek için okuyacaklar. Akıncıların güzel ahlakını Türkiye'ye ve dünyaya yaymak için okuyacaklar. Onlar doktor olmak, öğretmen olmak istiyor, olsunlar. Söz veriyor musunuz? Biz de size her türlü eğitim hizmetini getirmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü biz 'İlim Çin'de de olsa öğrenin'' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Onun için çocuklarımızı okutacağız.''

Davutoğlu, belde halkından 12 Haziran'daki seçimde destek vermelerini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler