Onlar o stadı rüyada göremezlerdi

Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Galatasaraylı taraftarlarca protesto edilmesine sert tepki verdi.Bölümlü Belde Belediye Başkanı İsmail Mercan, Uğurlu Belde Belediye Başkanı İsmail Hikmet

Onlar o stadı rüyada göremezlerdi

Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Galatasaraylı taraftarlarca protesto edilmesine sert tepki verdi.

Bölümlü Belde Belediye Başkanı İsmail Mercan, Uğurlu Belde Belediye Başkanı İsmail Hikmet Yalçınkaya, Cumapazarı Belde Belediye Başkanı Ahmet Saral ve Eskipazar Belde Belediye Başkanı Mehmet Ayaz ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Of Belediye Başkanı Oktay Saral, "Toplanmamızın amacı Türk Telekom arenanın açılışında Başbakan ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a söz saldırılar ve ıslıklı protestolar nedeniyle Galatasaray basını tarafından TOKİ Başkanımıza bir linç kampanyası başlatıldı. Biz Of Belediyesi olarak yapılan saldırılara karşı bir tepki olarak basın açıklaması yapmayı düşündük" dedi.

Saral, "Galatasaray UEFA'da şampiyon olmuş bir kulüp TOKİ tarafındran ihalesi yapılmıy ve çeşitli müteahhitlerin devraldığı bu stad Başbakınımız için bir prestij meselesi olmuştur. Erdoğan Bayraktar'a da bir risk alarak ona bu stadrı bir an evvel bitirin talimatını vermiştir. Burada tabi baktığımızda bakanlar ve milletkvekilleriyle bütün herkes oradaydı. Tüm GS camiasının ayakta alkışlaması gereken bir başbakan ve onun ekibi vardı. Ama burada tam tersi oldu" diye konuştu.

"FARUK ÖZAK SÖYLEDİ BİZZAT BEN ŞAHİDİM"

"Böyle bir olayın olabileceğini bakanımız Faruk Özak, Adnan Polat'a söyledi. Bizzat ben şahidim" diyen Saral, "Ama öyle bir şey olmaz dedi Adnan Polat. Ancak olanlar ortadadır. Bu ayakta alkışlanması gereken projeyi insanların protesto etmesini biz Of ve buna bağlı belde belediyeleri olarak kınıyoruz. Dağına taşına Türkiye'de TOKİ damgasını vurmuş. Şuana kadar 500 bin konut yapmış. Şuanda bürokrat sıralamasında da en başta gelen isimlerden biri olan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar abimize yapılan bu saldırıyı da kınıyoruz. Hiçbir iş malesef toplum yararına yapılmazdı" ifadelerini kullandı.

Saral sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle bu olaydan sonnra TOKİ başkanımıza Galatasaray yazarları tarafından linç kampanyası başlatılmıştır. Biz bu eleşytirileri kendilerine iade ediyoruz. Galatasaray camiasının rüysındra bile göremeyeceği bir stadı yapmıştır bu insanlar. Ancak bunun karşılığı bu linç olmamalıydı. Büyüklerimize yapılan saldırıyı kınıyoruz"

"TRABZON ÖNEMLİ BÜROKRATLARA SAHİP"

Trabzon'un çok önemli bürokratlara sahip olduğunu belirten Saral, "Rüyalarda bile görülemeyecek hizmetleri yapmış bir başbakanın bürokrat neferlerinin biz bu laubalii yöneticilerine nefer etmeyiz. TOKİ Başkanımız bizim hemşehrimiz, başbakanımız önce Galatasaray'a, sonra da Trabzonspor'a güzel bir stad bağışlayacak" dedi.

Saral, "Bu işe bir dur denilmesi gerektiğini taktir teşekürü hak etden insanların bu linç kampanyalarıyla karşılanmalarına asla gönlümüz razı olmaz. Biz kim olursa olsun bu ülkeye bir çivi çakan insanı hangi bölge, hangi nokta olursa olsun sahip çıkmışızdır. Ben ve öteki ayrımı hiçbir zaman yapmamışızdır. Onun için çekilin diyoruz artık bu kin kusan kalemler artık sussun. Bu insanlara lütfen bir teşekkür yazısı yazın ve özür dileyin" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset