Onlar istemeden istifamı vereyim!

Demokratik Sol Parti (DSP), Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in partiden istifa etmesini istedi. Bu arada DSP'li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da partisinden istifa etti. ''Onlar istifamı istemeden ben verdim'' diyen Torun'un CH

Onlar istemeden istifamı vereyim!

Demokratik Sol Parti (DSP), Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in partiden istifa etmesini istedi. Bu arada DSP'li Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun da partisinden istifa etti. ''Onlar istifamı istemeden ben verdim'' diyen Torun'un CHP'ye geçeceği öğrenildi.

Uzun zamandır Büyükerşen'in partisinden istifa edip CHP'ye geçeceği iddia ediliyordu. DSP, partiyle yeteri kadar bağ kurmadığını iddia ettiği Büyükerşen'i CHP'ye yakın durmakla suçladı.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi: GÖLGE ETMESİN

"Başka bir siyasi partinin genel başkanı'na heykel açılışı da yaptırması, DSP'yi davet dahi etmemesi hepimizi üzmüştür. Büyükerşen'e olan sevgimiz bir anda yıkıldı. Bütün örgütlerimiz olarak bizi üzüntüye gark etti. Bu durum karşısında bugün durumu değerlendirdik ve sayın Büyükerşen'i siyasi etiği yerine getirmesini bekliyoruz. Sayın Büyükerşen'in kendisi bu olgunluktadır. İnşallah başarılı olur diyoruz. Ama hiçbir siyasetçi kendi partisinden başka bir yerde mutlu olamamıştır diye düşünüyoruz. Ama biz DSP olarak kendisi hakkında olumsuz düşünmüyoruz, gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK

"Bu irade (CHP'ye katılma) sayın belediye başkanımızın kendisine aittir. Büyükerşen, belediyecilikte çığır açmış bir insandır. Bugüne kadar bizimle bir teması söz konusu olmamıştır. Sayın Genel başkanım Pazar günü farklı bir etkinlik için oradaydı. Burada bir etik arayışı içine girmek doğru değil. Ona kapımız her zamana açıktır."

Büyükerşen İspanya'da

DSP Genel Merkezi'nin, partiden istifasını istediği Büyükerşen’in bir toplantı için İspanya’nın Barcelona kentinde olduğu belirtildi.

GÖLET: KAPIMIZ AÇIK

CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, DSP Genel Merkezi tarafından istifası istenen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen için her zaman kapılarının ve gönüllerin açık olduğunu söyledi.

Büyükerşen’in istifasının istenmesi konusunun DSP’nin iç meselesi olduğu ifade eden Erman Gölet, "Ancak biz daha önce de belirttiğimiz gibi kapımız ve gönlümüz her zaman Büyükerşen’e sonuna kadar açık. Büyekerşen bize güç katar. Gelirse mutluluk duyarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler