Onlar bizim rakibimiz olacak

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, İl binasında ilçe başkanlarının toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İl Başkanı Balta, Trabzon merkez ve ilçelerdeki belediye başkan aday adayları konusunda bilgi verdiği toplantısında, Merkez

Onlar bizim rakibimiz olacak

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, İl binasında ilçe başkanlarının toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Balta, Trabzon merkez ve ilçelerdeki belediye başkan aday adayları konusunda bilgi verdiği toplantısında, Merkez İlçede 331 kişinin Merkez belediye başkan aday adaylarına oy kullanacaağını söyledi.
Balta, Pazar günü (yarın) saat 10.00'da başlayacak olan temayül yoklamasında herkesin en fazla 3 kişiyi, aday olmayan bir kişiyi işaretleyebileceğini belirterek, 10-11 Ocak tarihlerinde toplanacak komisyonun da müracaat eden adayların değerlendirmesini yapacağını söyledi. İl Genel ve Belediye Meclisi üyelikleri için başvuru tarihinin 16 Ocak'a kadar devam edeceğini hatırlatan Başkan Balta, İl Yürütme Kurulu'nun değerlendirmesi sonrası bu sonuçların da kesin halini alacağını belirtti. İlçe ve belde adaylıklarının son şeklinin Merkez Yürütme Kurulu tarafından değerlendirilmesinin ardından kesin adayların belirleneceğinin altını çizen Balta, "29 Mart'ta AK Parti rekorunu yeniden egale edecektir" dedi.
Müşahit eğitimlerinin devam ettiğini ve bütün ilçe başkanlarının adaylarını beklediğini söyleyen İl Başkanı Balta, "Çok seviyeli bir şekilde seçim çalışmaları yürüyecektir. Biz bu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz, umarım bütün partiler de aynı şekilde davranır" diye konuştu.

AK Parti belediye başkanı adaylarının belirlenmesinde, temayül yoklaması, teşkilatların görüşü, milletvekillerinin düşüncelerinin yanında halkın ne düşündüğünün de kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, değerlendirmenin de bu kriterlere göre yapılacağını belirtti. Balta, "Bizde isimler başka siyasi partilerde olduğu gibi kişiler tarafından belirlenmiyor. Teşkilatlar dinleniyor, anketler düzenlenip halkın görüşü alınıyor, milletvekillerimizin düşünceleri doğrultusunda MYK kararı veriyor" ifadelerini kullandı.

TEMAYÜL YOKLAMASI YİNE AÇIKLANMAYACAK
Temayül yoklama sonuçlarının daha önce olduğu gibi yine kamuoyuyla paylaşılıp paylaşılmayacağı yönündeki soruya Balta, "Kamuoyuyla paylaşmayacağız. MYK sonuçları değerlendirecektir. Bizde sadece temayül yoklaması değil, anketler ve diğer saydıklarımızın sonuçları birleştirilerek karar verilecektir. Temayül yoklamasının sonuçlarının kamuoyuna açıklanması tartışmalara yol açabilir. AK Parti olarak bizler en demokratik yönetimi uygulayan partiyiz. Diğer partilerin aday belirleme kriterlerine baktığımızda nasıl olduklarını rahatlıkla görebiliriz. Biz hatayı en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Diğer partilerde isimler kişiler tarafından belirlenirken, bizde aday adaylık süreci işliyor" yanıtını verdi.

Başta merkez olmak üzere ilçelerde aday adaylarının sayısının geçtiğimiz dönem seçimine oranla düşüş gösterme sebebine ilişkin bir soruya da İl Başkanı Muhammet Balta şu yanıtı verdi: "Dokuz ilçemizdeki aday adayı sayısının az olmasını belediye başkanlarımızın başarılı olmasına bağlıyoruz. Aday olacak olanlar, bu belediyelerimizin başındaki başkanlarımızın bir eksikliğini görmediği için aday olmamıştır. Merkezde çok fazla aday olmasının zararını ise daha önce görmüştük."

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayının henüz belirlenmemiş olmasının, buna karşın, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Saadet Partisi'nin adayının kendi adaylarından çok daha önce belirlenmiş olmasının kendileri için zaman açısından bir dezavantaj oluşturup oluşturmayacağı yönündeki soruya da Balta şu karşılığı verdi: "Aday olan arkadaşlarımız zaten bu işin zorluğunu biliyorlar. Biz zaman açısından da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Siyasette bir günün bile çok büyük önemi vardır. AK Parti adayını açıkladığı zaman en güçlü aday olacaktır ve diğer parti adayları onun rakibi olacaktır. Süre uzun ve bize yetecektir. Zamanı en iyi şekilde değerlendirip ipi göğüslemek istiyoruz."

BAYKAL ANTALYA'YA BAKSIN
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Trabzon'daki temel atma töreni öncesi yaptığı konuşmada Trabzonlular'a hitaben yaptığı konuşmada, "Başbakan Trabzon'u istiyormuş, siz de o zaman Başbakan'ı değiştirin'ç sözlerinin hatırlatılması üzerine Balta, "Sayın Baykal, öncelikle kendi memleketi olan Antalya'yı nasıl değiştirip AK Parti'li yaptığımıza baksın ondan sonra konuşsun. Antalya'yı bıraktı şimdi Trabzon'a mı sıra geldi. Gitsin Antalya'da AK Parti'li belediyenin hizmetlerini görsün ve Başkanımızın karşısına bir aday çıkarsın, görelim" ifadelerini kullandı.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset