'One Minute' tişörtü UMUT OLDU

Necati Beydemir isimli bir girişimcinin geliştirdiği 'One Minute' tişörtleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde kapışılınca, Gazze'ye yardım projesi haline geldi. Tişört ve şapkaların gelirinden elde edilecek gelirin tamamı, İsrail ablukası al

'One Minute' tişörtü UMUT OLDU

Necati Beydemir isimli bir girişimcinin geliştirdiği 'One Minute' tişörtleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde kapışılınca, Gazze'ye yardım projesi haline geldi.

Tişört ve şapkaların gelirinden elde edilecek gelirin tamamı, İsrail ablukası altındaki Filistinlilere gönderilecek.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve oturumu yöneten moderatöre tepkisinin sembolü haline gelen 'One Minute' (Bir dakika), Gazze'ye yardım için ilham kaynağı oldu. Genç girişimci Necati Beydemir'in geliştirdiği 'One Minute' tişörtleri ve şapkaları, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı mitinglerde adeta kapışılıyor. Necati Beydemir, 29 Mart seçimlerine kadar tişört ve şapkaların satışından elde edecekleri tüm geliri İsrail ablukası altındaki Filistinliler'e göndereceklerini söyledi.

MİTİGLERDE KAPIŞILDI
Deneme amacıyla üretilen ilk ürünler büyük ilgi görünce, ürünler Türkiye'nin ünlü tasarımcılarının desteği ile yeniden tasarlandı. One Minute Proje Direktörü Necati Beydemir, birkaç modelde ürettikleri tişört ve şapkaların 29 Mart yerel seçimlerine kadar ağırlıklı olarak Başbakan'ın mitinglerinde satılacağını elde edilecek gelirin tamamını Gazze'ye göndereceklerini, bunun için yardım kuruluşlarıyla görüşme halinde olduklarını belirtti.

100 BİN SATIŞ HEDEFİ
Seçimlere kadar olan süreçte 100 bin tişört ve 100 bin şapkanın satılmasını beklediklerini kaydeden Beydemir, "Ürünlere halkımızın teveccühünü gördükten sonra böyle bir karar aldık" dedi. Beydemir'in verdiği bilgiye göre, www.oneminutetshirt.com internet adresinden ve Başbakan'ın katılacağı mitinglerde ve anlaşmalı mağazalarda satışa sunulacak olan tişörtlerin fiyatı 8 TL, şapkaların fiyatı ise 3 TL olacak. One Minute satış ekibinde 20 kişi görev alacak.

SIKINTILAR BİTMEDİ
1,4 milyon insanın yaşadığı Gazze'de bunun yarısından fazlasını çocukların oluşturduğunu belirten One Minute Proje Direktörü Necati Beydemir, "Şu anda İsrail'in Gazze'ye saldırıları azalmış gibi görünüyor. Ancak oradaki halkın durumunda bir iyileşme olmadı. Hala tedavi ve yiyecek bekleyen binlerce insan var. Bu insanlar saldırılardan önce de dünyadan izole bir hayat yaşıyorlardı. İsrail'in saldırılarını durdurması bu insanların hayatını düzeltmedi. Biz de bu yolda bir nebze katkı sağlamayı düşünüyoruz" dedi.

HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ
One Minute (Bir Dakika) sözünün; bir izin, arayış, karşı çıkış anlamına geldiğini anlatan Necati Beydemir, bu sözün Başbakan Erdoğan'ın haksızlığa karşı çıkışından sonra slogan halini aldığını söyledi. One Minute'un zamanla Başbakan'ın sözü olmaktan çıkıp tüm haksızlıklara karşı söylenen bir söylem olacağını kaydeden Beydemir şöyle konuştu: "Bu anlamlı sözü Ak Parti Genel Başkanı olarak değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın verdiği tepki olarak değerlendirmek gerekiyor. Bu yüzden 'One Minute Projesi'ne toplumun tüm katmanlarından destek bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset