'Ondan korkmuyorum' sözüne yanıt

 Erdoğan, "Benim de TÜSİAD’ın başındaki bir hanımefendiyi korkutma derdim yok, böyle bir seviyesizliğin içine girmem" dedi. (TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in “Başbakan’dan korkmuyorum” şeklindeki sözlerine) Bir hanımefendinin benden korkup korkmamak yaklaşım

'Ondan korkmuyorum' sözüne yanıt

 

Erdoğan, "Benim de TÜSİAD’ın başındaki bir hanımefendiyi korkutma derdim yok, böyle bir seviyesizliğin içine girmem" dedi.
 
(TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in “Başbakan’dan korkmuyorum” şeklindeki sözlerine) Bir hanımefendinin benden korkup korkmamak yaklaşımı içinde olmasını doğru bulmam. Benim de TÜSİAD’ın başındaki bir hanımefendiyi korkutma derdim yok, böyle bir seviyesizliğin içine girmem. Ama kurumsal olarak bir yanlış içine girdikleri zaman gerekli yanıtı veririm. Nedir bu? O kurumu boykot ederim. Yaptığım budur. Ben hanımefendiyle de sizi korkutmak gibi bir aşağılık durumun içine girmem. Benim tavrım her zaman kurumsaldır. Kendilerini normalleşme içine sokmadıkları takdirde bu tavrım devam edecektir.”
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akaryakıt zammı ile ilgili eleştirilere de cevap verdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in “Başbakan’dan korkmuyorum” şeklindeki sözlerine cevap verdi. Başbakan Erdoğan,
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, doğalgaz noktasında sabırlı gittiklerini, fakat dünyadaki akaryakıta gelen zamlar sebebiyle doğalgazın da bundan ciddi manada etkilendiğini belirterek, “Kışa girerken böyle bir adımı atacağız” dedi.
 
Erdoğan, Kanal 7’de katıldığı İskele Sancak programında şunları söyledi:
 
Mecburuz
“Biz doğalgaza mecburen zammı yapmak durumundayız. Bu zam yapılmadığı takdirde siz hepsini hazineye devrediyorsunuz. Ödemeye devam ediyorsunuz ve bu sizleri aynen komşu ülkelerde zamanında müdahaleler yapılmadığı şöyle göz önüne alındığında bu hale getirilmiştir. Biz aynı duruma düşmek istemiyoruz. Biz diyoruz ki, biz her şeyi planlı bir şekilde yürütelim, yapalım. Paramızın değerini korurken, vatandaşımızın satın alma gücünü artıralım ve hiçbir zaman da enflasyon baskısı altında bizim vatandaşımız kalmasın. Kışa girerken böyle bir adımı atacağız.
 
Bakanların polemiği
Ben şu anda kaptan köşkündeyim. Yeri gelir fren yeri gelir gaz. Dengesini bulacaksınız. Maharet orada. Arkadaşlarımızın gaz fren diyaloğu her halde sempati toplamadan kaynaklanıyor. Mali disiplinden taviz verseydik buraya gelemezdik. Bir taraftan da tabi Avrupa ülkelerinden istediğimiz alamayınca yeni pazarlar oluşturma gayreti içindeyiz. O durumda da tabi Zafer Bey’in (Çağlayan) söylediği gibi gaza yükleneceksin. Bazı bu konuda terleyenler şunu görmüyorlar. Faiz konusunda Zafer Bey’in yaklaşımıyla arkadaşlarımızın yaklaşımı arasında nüans farkı var.
 
Faizi düşürmemiz lazım
Ben faiz oranını hala yüksek buluyorum. Bu faiz oranının düşmesi lazım. Bu devamlı korunduğu içindir ki o fren rahatsız edici olabilir. Zafer Bey’in deyimiyle orada balata aşınıyor. Faizi biz eğer oranını iyi bir yerde koruyamazsak enflasyon sıkıntısını da aşamayız. Benim bir tezim var. Faizle enflasyon bir sepet netice ilişkisidir. Enflasyon neticedir faiz ise sebeptir. Faizi ne kadar yüksek tutarsanız enflasyon o kadar yüksek olacaktır. Bunu ters orantılı olarak düşünenler bizi sıkıntıya sokuyorlar. Bizim faizi düşürmemiz lazım"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset