Ömer Çelik: "Erken sonuç ilan etmiş olanların..."

AK Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik: "Erken sonuç ilan etmiş olanların..."

AK Parti Sözcüsü Çelik, sandığa giden her oyun takipçisi olduklarını söyleyerek, herkese oyuna sahip çıkması çağrısında bulundu.

İtiraz süreciyle ilgili yapılan bazı açıklamalara ilişkin Çelik, "YSK'de yürüyen, son derece olağan, bütün siyasi partilerin hep beraber gözlemlediği bu süreçle ilgili, sanki birtakım manipülasyonlar yapılıyormuş, birtakım örtbas etme faaliyetlerine giriyormuş gibisinden sosyal medya başta olmak üzere yapılan açıklamalar karşısında hassasiyetimizin altını çiziyoruz." diye konuştu.

Ak Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Etrafımızdaki olaylarla beraber değerlendirdiğimizde, vatandaşlarımızın oy pusulası ile karar vemesi en büyük örnektir. Türkiye sağlıklı seçimler yapan bir ülke. Bununla ilgili YSK gibi herkesin saygı duyduğu kurumumuz var."

"Ankara ve İstanbul'daki tartışmaları izlerken bunu aklımızda tutalım. AKP bu demokrasi mücadelesi ile vucüt bulmuş siyasi müadelenin sembolüdür. Vatandaş ne diyorsa başımızın üstünde yeri vardır."

"Her siyasi parti hatayı gördüğünde itiraz mekanızmasını çalıştırır. Hangi parti olursa olsun vatandaşımızın oyu için önemlidir. Bu yöntem vatandaşımızın sandığa attığa her bir oyun değer bulması için önemlidir. Sandık demokratik siyasetin namusudur."

"Siyasi partiler görevlerini yaptılar. Önerilerini tezlerini anlattılar. İl il mitingler yapıldı. Siyasi partiler kendileri açısından görevlerini yaptılar. Milletimizde %85'lik katılım oranı ile katılım göstermiştir."

“Derdimiz hiçbir oyun feda olmuş olmamasıdır. Meşru bir süreç gidiyor. Sürece herkes saygı duymalıdır. Yüksek Seçim Kurulu, deneyimiyle, kapasitesiyle hukuk içerisinde süreci işletecektir. Sonuç ne olursa olsun, milletimizin talimatıdır, deyip başımızın üstünde bir emanet gibi taşıyacağız ve saygı duyacağız."

"Milletimizin talimatları doğrultsunda ödevlerimizi bilmek açısından büyük bir fırsattır. Netice itibari ile vatandaşımız sandığa gitti ve karar verdi."

"Sağduyulu bir şekilde açıklama yapmaktayız. Hepimizin 'İyi ki varsın Yusuf' dediğimiz, duruşunu ortaya koyan Yusuf kardeşimizi gördünüz. Bu çocuklar memleket daha iyi yere gelsin diye bu fedakarlık yaptılar. Ona rağmen hakarete uğruyor. Demokrasimizi kıymet verdiğimiz için tekrar 'İyi ki varsın Yusuf' diyoruz.

"Biz bununla birlikte hiçbir oyun heba olmasını istemeyiz. Oy siyasi namusdur. Milletimize karşı bizim vazifemizdir."

"Bir sürece herkes saygı duymalıdır. Süreç şeffaf uygulanmalıdır. Sürece saygı duyulduğu gibi sonuç ne olursa olsun milletimizin kararıdır demeliyiz."

"15. kez zaferle çıkmış siyasi partiyiz. Bu seferde sandıktan birinci çıktık. Dolayısı ile bizim hakedilmeyen bir zafer peşinde değiliz. AK Parti ile çıkardığımız sonuç partimizi ve Cumhur İttifakı'nı zafere taşımıştır. Hakedilmiş zafer meselesi başkalarının etiketidir."

"Cumhurbaşkanımız, yaptığı balkon konuşmasında AK Parti siyasetini bir kez daha vurgulamıştır. Milli iradenin üstünde güç yoktur.  Milli iradenin üstünde bir güç tanımıyoruz"

"Erken sonuç ilan etmiş olanların panik içerisinde bu müessesse çalışmasın diye olaya yaklaşımlarında anormallik görüyoruz. Bu pusulayı bizim net görmemiz için bu olaylara sahip çıkmamızdan doğal bir şey yoktur. Bu hak arayışı milletimize ve Yusuf'a ve Yusuf gibilere karşı borcumuzdur."

"İstanbul'a baktığımızda sayım döküm çizelgelerindeki verilerle sandık sonuç tutanaklarına yapılan itirazların yapılmasından normal bir şey yoktur. Bu meşru müesseseye başvurmak bütün siyasi partiler açısından olağan bir yöntemdir. Şimdi bu yönteme başvurulmaktadır. Bu yöntem vatandaşımızın attığı her bir oyun yerini bulması bakımından son derece önemlidir."

"Derdimiz hiçbir oyun feda olmamasıdır. Atılmış oyun yerini bulmasıdır. Sandık namustur. Sürekli olarak stresi yükseltilen açıklamalar yapılması. Akşam saatlerinden itibaren yurtdışındaki bazı şebekelerin provokatif açıklamalar karşısında bu hassasiyetlerin altını çizmek isterim."

"AK Part'nin tek başına yürüttüğü bir süreç değildir. Birincisi sürece saygı ikinciside sonuç ne olursa olsun sonuca saygı olmalıdır"

"Bütün vatandaşlarımız her seçimin sonunda kazanırlar. Hiçbir provakasyona mahal vermeyeceğiz. %85 oranında katılımı ortaya koymuş demokratik olgunlukta devam edeceğiz. Kazanan Türkiye Cumhuriyeti olacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset