Olay hakim CHP'ye danışman oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,MYK'daki köklü revizyonun ardından Meclis ve Parti'deki "A takımını" da yenilemeye başladı. CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı kedi olarak gösteren karikatürist Musa Kart hakkında açılan davayı reddeden Hâkim Mithat Ali Ka

Olay hakim CHP'ye danışman oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,MYK'daki köklü revizyonun ardından Meclis ve Parti'deki "A takımını" da yenilemeye başladı. CHP lideri, Başbakan Erdoğan'ı kedi olarak gösteren karikatürist Musa Kart hakkında açılan davayı reddeden Hâkim Mithat Ali Kabaali'yi danışman olarak atadı.

Seçimlerden sonra özel kalem müdürlüğüne Tuncay Ceylan'ı atamasının ardından özel kalem müdür yardımcılığına Kemal Işıldak'ı getiren CHP Lideri, asıl sürprizi ise danışman kadrosunda yaptı.

DANIŞMAN OLDU

Kılıçdaroğlu, kamuoyunda "kedi karikatürü davası" olarak bilinen ve Başbakan Erdoğan tarafından açılan davada beraat kararı veren eski hâkim Kabaali'yi partide kendisine danışman yaptı. Kabaali, beraat kararıyla 2006 yılında Gazeteciler Cemiyeti tarafından, karikatürist Musa Kart ile birlikte "Basın Özgürlüğü" ödülüne layık görülmüştü.

Seçimlerden önce Şişli 1. Asliye Ceza Hâkimliği'nden istifa eden Kabaali, CHP'den Hatay'dan milletvekilli aday adayı olmuş, ancak listeye girememişti. Adaylık için istifa eden hâkim ve savcılar diğer memurlar gibi görevlerine geri dönemedikleri için Kabaali, emekli olmamasına rağmen cübbesini yeniden giyememişti.

"TEBESSÜM ETTİRİR"

Kabaali, kedili karikatür davasında suç unsurunun bulunmadığını şu gerekçeyle açıklamıştı: "Siyaset adamlarının politikaya atılırken haklarında verilecek haber ve eleştirilerin sert olacağını öngörmeleri gerekir. Karikatürün gözleyeni düşünmeye ve tebessüm ettirmeye yönelik, ince zekâ ve yetkinlik ürünü, genellikle içeriğinde anlam kaymaları bulunan, güncel bir olayla ilgili abartılı vurgular taşıyan ve az sözlü ya da çizgisel anlatım sanatı olduğu kabul edilmektedir."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset