'Oğlun el bebek askerlik yaparken'

Milletvekili adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, halen Silivri Cezaevinde yatmakta olan CHP Zonguldak 1.ci sıra milletvekili adayı Mehmet Haberal' in ismini anons edip, "O tüm Dünya'nın kabullendiği kabul ettiği saygı duyduğu bilim insanı. Ülkemizde tıp dili

'Oğlun el bebek askerlik yaparken'

Milletvekili adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, halen Silivri Cezaevinde yatmakta olan CHP Zonguldak 1.ci sıra milletvekili adayı Mehmet Haberal' in ismini anons edip, "O tüm Dünya'nın kabullendiği kabul ettiği saygı duyduğu bilim insanı. Ülkemizde tıp dilinde, tıp dalında ilklerin sahibi Mehmet Haberal. Mehmet haberal sizleri Silivri'den selamlıyor Zonguldak." dedi.

 

İşte CHP liderinin açıklamalarının satır başları:

 

Sen çıktın ben BOP Eşbaşkanıyım dedin. Irak'ta yüzlerce kadına tecavüz edilirken niye sesin çıkmıyordu? Nasıl bir vicdandır bu.

 

Bu ülkede çocuklar açlıktan öldü. Bunun sorumlusu kim sen değil misin? Bir gazimiz de yatağında açlıktan öldü.

 

Efendim dolar milyarderi sayımız Japonyayı geçti. Yolda gelirken işçiler yolumu kesti. Vallahi biz bin doları bulamadık dedi. Ben de Recep bu köşeyi dönmüş herkesi de köşeyi dönmüş sanıyor..

 

OĞLUN EL BEBEK GÜL BEBEK ASKERLİK YAPARKEN

 

Aile sigortasıyla anneler yandaş marketlerde alıp sıraya dizerek veriyorsun biz öyle yapmayacağız. Senin oğlun valinin gözetiminde el bebek gül bebek askerlik yapıyor da fakirin oğlu niye askerlik yapmasın.

 

Zonguldak 8 yılda sürekli kaybetti. Biğz taşeron işçiliği de tarihe gömeceğiz.

 

Sözde referandumda ikinci sendikaya üye olmayı getirdiler. Bir sendikaya üye olanı kapı önüne koyuyorsun iki sendikaya üye olanı idam edersiniz siz. Biz bir cımbızla taşeronu aradan kaldırmaya karar verdik.

 

ORDUYU HANTALLIKTAN KURTARACAĞIZ

 

Önce askerliği 9 aya sonra 6 aya indireceğiz. Askerliği orduyu yeniden ele alacağız. Daha dinamik bir ordu haline getireceğiz. Hantal bir yapıdan kurtaracağız orduyu. Gençleri daha aktif kullanacağız.

 

Çocuğunu sınava gönderen 1.7 milyon vatandaşa sesleniyorum. Bu aileler sandığa gidince bunlara bir ders versin. Bir özgüvenimiz olsun artık. Bu memleketin bu kadar perişan edilmesine kimin hakkı var.

 

ZAM ZAM ZAM: RECEP TAYYİP ERDOĞAN

 

Emeklilere sözümüz var: İntibak yasasını çıkartacağız. düşünün bir emekliyi çalışmış emekli olmuş maaşıyla geçinemiyor aylığından yüzde 15 keseceğim diyor. Zam, zam, zam=Recep Tayyip Erdoğan. Nasıl uydu ama.

 

Tersanelerde 700 işçi bile çalışmıyor. Kimin sayesinde Recep Bey sayesinde. Bu kriz size niye işlemiyor. Madem kriz vardı diyorsanız size niye uğramıyor.

 

Kayseri'deki yolsuzluğun belgesini gönderdim diyor ki imzası yok. Rüşvetin belgesi olur mu? Müfettiş gönder diyoruz göndermiyor. Bu millet niye sana oy versin.

 

BÜYÜMEDEN BİRİLERİ FAYDALANIYOR AMA

 

Onu söylüyorsan artın imzayı sen atmışsın demektir. Size para ödenmemesi Türkiye'nin büyümemesinden değil. Büyümeden birileri faydalanıyor.

 

Biz esnaf kardeşlerimize destek olacağız. Vereceğimiz para analarının ak sütü kadar helal paradır.

 

İktidsat kitaplarında hala yazar: Ekonomi büyürse işsizlik azalır. Ama bunlar öyle bir ekonomi politikası sürdürdüler ki ekonomi büyüdükçe işsizlik de büyüyor. Yoksul sayısı kaç oldu biliyor musunuz? 12 milyon 715 bin kişi. Bir yılda artan artan yoksul sayısı 815 bin. Çünkü o yoksulları idare etmek istiyor. Aramızdaki fark bu siyahla beyaz gibi. Bir kardeşiniz Mehmet Haberal milletvekili adayımız.

 

HABERAL'IN SUÇU NE?

 

Efendim Haberal'ın suçu ne? Dünyanın sayılı cerrahlarından biri. Fakir fukarayı düşünüyor diye mal varlığını üniversiteye bağışladı. Babası Zonguldak'ta öldüğü zaman cenazesine katılamadı. Bu ayıp bile bu iktidara yeter. İnsanda biraz ahlak olur. Siz bir hücrede o acıyı yaşattınız. Ortada bir mahkeme kararı yok. Milletvekili adaylığı dilekçesini verirken dokunulmazlığın kaldırılması için ilk imzayı ben atacağım dedi. 2002'de dokunulmazlığı kaldıracağım dedin ama 8 yıldır kaldıramadı. Çünkü Başbakan'da dokunulmazlığı kaldıracak yürek yok. Şimdi gelmiş Haberal'ı suçluyorsun. Sen kim Haberal kim. Rahmetli Ecevit'in yanında ayrılmadı. Ecevit onu Cumhurbaşkanı adayı olarak aday gösterdi.

 

Haberal Türkiye'nin, Zonguldak'ın onurudur.

 

YANDAŞ GİRİŞ SINAVI

 

Yandaş Giriş Sınavı ile çocuklarımızın geleceğiyle oynadılar. O genç çocuklar şifre var perişan olduk diyorlar. İleri demokrasi timsali adamın sözlerine bakın ben de 5-10 bin insan koyarım diyor. 12 Eylül'deki gibi kardeşi kardeşe kırdırmak istiyor.

 

Bunlar memleketi yönetemez. Hep beraber mücadele edeceğiz. İşçisi çiftçisi hep beraber mücadele edeceğiz. Bir Türkiye düşünmeyen demokrasiye saygılı, itiraz eden adamı dinleyen bir Türkiye, gazetecilerin hapiste olmadığı bir Türkiye düşünün. Yargının bağımsız olduğu, soyguncuların hapiste olduğu bir Türkiye düşünün. Sabah kahvaltısı veremedi diye intihar eden bir Türkiye'yi düşünmek istemiyoruz.

 

Özgür ve güveni olan bir Türkiye düşünün.

 

HANGİ PARTİYE OY VERİRSENİZ VERİN

 

Beraber mücadele edersek, ayrılığı gayrılığı atarsak, geçmişte hangi partiye oy verirse versin yolsuzluğa ve yoksulluğa karşıysanız başarıyı elde ederiz.

 

Bir ülke düşünün ki Yunanistan'dan pamuk alıyoruz. Ben söz verdim mazot 1.5 olacak. Herkes üretecek. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ithal kurbanlık getirildi. Kurbanlık koyunu ithal edecek hale gelmişseniz bu milletin önüne çıkıp hangi yüzle oy istiyorsunuz. Bu ülke sadece Türkiye'ye değil Ortadoğu'ya hayvan ihraç ediyorduk. Şimdi kalkmış büyüyoruz diyorlar. Cebinizde dolarlar var mı? Ama Başbakan'ın yanındakilere bakın onun yandaşları zenginleşti.

 

Her mitingde söylerim, Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız.

 

DENİZ FENERİ'Nİ AÇAMAZLAR

 

Deniz Feneri dosyası açılmaz. Hırsızlar açığa çıkacak çünkü. Amerikaya iltica etseler de oradan getirteceğiz. Bunların yatacak yeri yok. Bunlar başlarını yastığa koyunca nasıl rahat uyuyorlar. Yalan var talan var. Bunların saltanatını sona erdireceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler