Öcalan'ı 2015'te çıkaracaklar!

 'KCK sanıkları tahliye edilmezse Meclis'e girmeyiz' sözleriyle yargıya şantaj yapan  BDP'lilerin planının "KCK kozunu" kullanarak 2015 seçimlerinde Abdullah Öcalan'ı milletvekili yapmak olduğu öne sürüldü. Seçimler bitmesinin ardından KCK, Ergenekon ve B

Öcalan'ı 2015'te çıkaracaklar!

 'KCK sanıkları tahliye edilmezse Meclis'e girmeyiz' sözleriyle yargıya şantaj yapan  BDP'lilerin planının "KCK kozunu" kullanarak 2015 seçimlerinde Abdullah Öcalan'ı milletvekili yapmak olduğu öne sürüldü.

Seçimler bitmesinin ardından KCK, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının Meclis'e girip giremeyecekleri tartışılıyor. BDP'liler ise yargıya yönelik tehdit ve şantajda bulunarak "KCK'lılar çıkmazsa Meclis'e girmeyeceğiz" argümanını dillendiriyor. Yeni Akit yazarı Yener Dönmez, BDP'nin bu söyleminin uzun soluklu bir plan olduğunu ve amacının 2015 seçimlerinde Öcalan'ın milletvekili yapılması olduğunu iddia etti.

İşte Yeni Akit Yazarı Yener Dönmez'in BDP'nin asıl planını deşifre ettiği yazısının önemli satırbaşları:

"BDP, tutuklu KCK sanıklarından 6'sını aday gösterdi ve seçtirdi. Bu sadece bir gerilim stratejisiyle anlaşılamayacak kadar iyi planlanmış bir hamleydi. BDP, tutuklu sanıkları vekil olsalar bile, ilgili mahkemelerin tahliye kararı vermeyebileceğini bile bile bu isimleri aday gösterdi. Seçimi, teröristleri hukukun elinden kurtaran birer araca dönüştürmeye çalıştılar"

BDP'NİN DERDİ KCK'LILARI DIŞARI ÇIKARMA DEĞİL

BDP'nin asıl derdi KCK sanıklarının çıkarılması, vekil olması ve Meclis'te yapılabilecek çalışmalar değildir. Şiddetten beslenen BDP'nin asıl amacı kavga çıkarmaktır. BDP'nin adayları doğrudan Kandil'den belirlenmiştir. PKK, tutuklu KCK sanıklarını BDP'den aday göstererek, BDP aracılığı ile hukuka dayatmada bulunmaktadır. Sonra da "Tahliye yoksa Meclis'e girmeyiz" açıklamalarıyla yargıya baskı ve şantaj yapılıyor.

HUKUK SOKAĞA UYDURULURSA...

Eğer hukukun gereği yapılmaz da hukuk sokağa uydurulursa KCK'lılar TBMM'ye girecekler. İlgili mahkemelerin tutuklu sanıkları tahliye etmeleri durumunda, örneğin BDP sonraki seçim için 6 değil 40 tutuklu sanığı milletvekili adayı gösterip seçtirmeyi düşünecektir.

Siyaset, teröristleri yargıdan kaçırarak milletin meclisine taşıyan bir kurum haline gelecektir.

ÖCALAN'I VEKİL YAPARAK DIŞARI ÇIKARMA STRATEJİSİ

2015'te APO'yu vekillik yolu ile dışarı çıkarmanın ön test ve provası bunlar. Hamlenin ikinci ayağı ise "kazan-kazan" stratejisi. Tutuklu 6 sanığın tahliye edilmesi, çıkarılan 36 vekilin yanı sıra PKK için yeni bir zafer olacak, hukuk alaşağı edilmiş olacak ve militan hüviyetinde 6 yeni vekil Meclis'e taşınmış olacak. Tutuklu 6 sanığın tahliye edilmemesi durumunda BDP için top koşturmayı sevdiği kaos ve kavga ortamı hazırlanmış olacaktır. Mahkemenin tahliye kararı vermemesi durumunda Meclis'e giremeyecek iki örgüt Ergenekon ve PKK'dır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset