Öcalan yine tehdit etti!

Öcalan, 'Kürtlerin statülerine dönük bir gelişme sağlanmazsa, Kürtlerin hakları anayasal güvenceye alınmazsa, artık Kürtlerle ilgili tamamen KCK sistemi devreye girer' dedi. Öcalan bazı yazarları tehdit ettiği iddialarını ise yalanladı. PKK'ya yakın inter

Öcalan  yine tehdit etti!

Öcalan, 'Kürtlerin statülerine dönük bir gelişme sağlanmazsa, Kürtlerin hakları anayasal güvenceye alınmazsa, artık Kürtlerle ilgili tamamen KCK sistemi devreye girer' dedi. Öcalan bazı yazarları tehdit ettiği iddialarını ise yalanladı.

 

PKK'ya yakın internet sitesine konuşan Öcalan'ın tartışma yaratacak sözleri şöyle:

 

KCK'YLA TEHDİT ETTİ:

Mart konusunda asıl değerlendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacağım. Eğer olumlu bir gelişme olursa, seçime kadar mevcut eylemsizlik durumu devam eder. Olumlu bir gelişme olmazsa "artık yokum derim" aradan çekilirim. Kürtlerin statülerine dönük bir gelişme sağlanmazsa, Kürtlerin hakları anayasal güvenceye alınmazsa, artık Kürtlerle ilgili tamamen KCK sistemi devreye girer. Bundan sonra varlığını koruma ve özgürlüklerini sağlama mücadelesi olur. Kürtlerin durumuyla ilgili tüm boyutları hayata geçirir. Bunlar yedi boyuttur; sosyal, siyasi (demokratik özerklik), kültürel, hukuki, ekonomik, diplomatik ve demokratik öz savunma boyutlarıdır. Karayılan'ın açıklaması da o yönde, topyekün direniş geliştireceklerini belirtiyor.

 

ŞİVAN VE KEMAL BURKAY:

Şivan'ın Arınç'la görüşmesinin benim açımdan hiçbir sakıncası yoktur, istediği kişiyle görüşebilir. Ama öyle kişisel çıkar için değil. Kürtlerin hakları için ne diyor, çözümleri nelerdir bunları görüşsün. Kemal Burkay'ın bir projesi mi var, Kürtler adına devletle müzakere mi ediyor? Biz ilk kez devletle ciddi müzakere fırsatı yakalamışız, bunu da bozmaya çalışıyorsun. Yol haritamız var kamuoyuyla paylaşıldı. Bu konuda bir eleştirileri varsa söylesinler. Ama öyle Öcalan tehdit ediyor demesinler, ciddi olsunlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler