O vücut senin ama... !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV canlı yayınına konuk oldu. Programda gündem konusu kürtaj ve sezaryen de soruldu. İşte Erdoğan'ın yanıtları; SEZARYEN"Özel hastanelerde doğumların yüzde 90'ı sezaryen.. devlette yüzde 50.. Halkı buna şartlandırıyorlar. '

O vücut senin ama... !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV canlı yayınına konuk oldu. Programda gündem konusu kürtaj ve sezaryen de soruldu. İşte Erdoğan'ın yanıtları;

 

SEZARYEN

"Özel hastanelerde doğumların yüzde 90'ı sezaryen.. devlette yüzde 50.. Halkı buna şartlandırıyorlar. 'buradan kalkamayabilirsin' gibi telkin veya korkutmalarla işi bitirip para kazanıyorlar.."

"İşin başka bir gerçeği de gizli bir nüfus planlaması var. Türkiye'nin yaş ortalaması 29. Bununla devam edersek, 2037'de nüfusumuz yaşlanacak. Avrupa gibi çöküşe geçeceğiz."

 

KÜRTAJ

"Dini temeli olmayan bir propaganda var. Vücut senin değil. Tabii bu yaklaşım dinsel ve kültürel olarak değişir. Burada inancımız ve geleneklerimiz buna karşı çıkıyor."

"Anayasamızda çocuk yaşama hakkını ana rahmine düştüğü andan elde eder. Bunlar varken kalkıp 'bu vücut benim' demek akıl karı değildir. Herşeyden önce hayat hakkını savunmak zorundayız ve görevliyiz. Diğer tercih hukuka saygısızlıktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset