"O paralar yolsuzluğa gitti!"

Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü Şöleni'ne katılan Erdoğan, "Hürriyet ve istiklal, sadece sözle, sadece sloganla, heyecanlı nutuklar atarak, bağırarak, çağırarak sağlanamaz. Hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, itibarlı bir dış politikayla, büyük

"O paralar yolsuzluğa gitti!"

Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü Şöleni'ne katılan Erdoğan, "Hürriyet ve istiklal, sadece sözle, sadece sloganla, heyecanlı nutuklar atarak, bağırarak, çağırarak sağlanamaz. Hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, itibarlı bir dış politikayla, büyük hedeflerle, büyük vizyonla sağlanır. Ekonomisi zayıf olan, bağımsızlıktan bahsedemez" dedi. 8 yılda 13 bin 600 kilometre yol yapıldığını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "3Y dedik biz. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. İşte yolu olmamanın bir adı da yolsuzluktur. Paran varsa yolu yaparsın, paran yoksa adama sorarlar, nereye gitti bu para? İşte o para yolsuzluğa gitti. İşte bizim iktidarımız bunu aştı."

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte dün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen Erzurum'un 93. Kurtuluş Yıldönümü Şöleni'ne katıldı. Japonya'da meydana gelen deprem ve tsunami felaketinde hayatını kaybedenlere Türkiye olarak bir kez daha başsağlığı ve geçmiş olsun mesajlarını ileten Erdoğan, "Erzurum, depremin ne olduğunu bilir. Türkiye deprem acısını bilir... Japon dostlarımızın acısını paylaşıyor, her türlü imkanımızla yanlarında olduğumuzu, kendileriyle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şu anda Kızılayımız hazır, haber bekliyor. Aynı şekilde bir sivil, üç askeri uçağımız hazır, haber bekliyor. Tüm kurtarma ekiplerimizle Japonya'da olmaya hazır olduğumuzu Japon dostlarımıza bildirdik" dedi. Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun ve İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü olduğunu belirten Erdoğan, İstiklal Marşı'nın son kıtasını okudu.

 

EKONOMİSİ ZAYIF OLAN BAĞIMSIZ OLAMAZ

Erdoğan şöyle devam etti: "Hürriyet ve istiklal, sadece sözle, sadece sloganla, heyecanlı nutuklar atarak, bağırarak, çağırarak sağlanamaz. Hürriyet ve istiklal, güçlü bir ekonomiyle, itibarlı bir dış politikayla, büyük hedeflerle, büyük vizyonla sağlanır. Ekonomisi zayıf olan, bağımsızlıktan bahsedemez. Ekonomisi zayıf olan, uluslar arası itibardan, güçten söz edemez. Ekonomisi zayıf olan, demokrasiyi, insan haklarını ideal anlamda, ileri manada tesis edemez. İşte biz bu hissiyatla, güçlü bir ekonomiyi, ileri demokrasiyi, itibarlı dış politikayı bir arada tesis ediyor, hürriyetimizi, istiklalimizi daha güçlü temeller üzerinde muhafaza ediyoruz."

 

O PARALAR YOLSUZLUĞA GİTTİ

Birinci Dünya Savaşı'nda Türk askerlerinin Haydarpaşa'dan trenle Niğde'ye ulaştığını, yol olmadığı için Erzurum'a olan 900 kilometrelik yolu yaya olarak 52 günde katettiklerini anlatan Erdoğan, "Ne ayağında postal kalıyor, ne üzerinde elbise kalıyordu. Savaşacak, vatanı savunacak mecali zor buluyordu. Biz bu acı hadiseden, bu acı hatıradan çok önemli bir şey öğrendik. Eğer yol yoksa zafer yoktur. Yol yoksa istiklal yoktur, bağımsızlık, hürriyet yoktur. Yol yoksa medeniyet de yoktur. İşte bu anlayışla kolları sıvadık. 79 yılda Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. 8 yılda 13 bin 600 kilometre yol yaptık. Bu hesabı şöyle yapalım. 8 yılda 13 bin 600 kilometre yapıldığına göre AK Parti iktidarı olsaydı 80 yılda kaç kilometre yol yapardık. Söyleyeyim mi bire 10. Ortalama 130 bin kilometre yol yapardık. Peki Türkiye'nin yol sorunu diye bir şey kalır mıydı? Ama şimdi konuşuyor. 3Y dedik biz. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. İşte yolu olmamanın bir adı da yolsuzluktur. Paran varsa yolu yaparsın, paran yoksa adama sorarlar, nereye gitti bu para? İşte o para yolsuzluğa gitti. İşte bizim iktidarımız bunu aştı" dedi.

 

 

TEYYO PEHLİVAN'I ÖRNEK VERDİ

Palavralarıyla ünlü Erzurumlu Teyyo Pehlivan'ın teyyaraye bindiğini söylediğinde herkesin kendisine kahkalarla güldüğünü anlatan Erdoğan, "Şimdi benim Erzurumlu kardeşim, benim Dadaş kardeşim de artık istediği zaman uçağa biniyor, uçakla yolculuk yapıyor" diye konuştu.

 

HIZLI TREN MÜJDESİ

Erzurumlular'a Sivas-Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Demiryolu Projesi'nin hazırlandığını belirten Erdoğan, İstanbul'dan Erzurum'a kadar hızlı tren müjdesi verdi. Cumhuriyetin 100. Yıldönümünde Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına yükseltme hedefini yineleyen Erdoğan, "Hedeflerimizi belirledik, projelerimizi, projeksiyonlarımızı belirledik, şimdi bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 12 Haziran inşallah bir dönüm noktası olacak. 12 Haziran, 2023 hedefleri için bir milat olacak. Türkiye, 12 Haziran'dan itibaren daha güçlü, daha aydınlık, daha huzur dolu bir geleceğe doğru kararlı adımlarını atmaya başlayacak. Biz kardeşlikle bugünlere geldik. Biz birlikle, beraberlikle, dayanışmayla bu seviyelere ulaştık. Aynı şekilde kardeşliği yüceltecek, aynı şekilde dayanışma içinde inşallah yıldızlara ulaşacağız" dedi.

 

BEN İYİ ERZURUMLUYUM HA

Erdoğan, Sevgili Dadaşlar diye hitap ettiği Erzurumlular'a Universiade Dünya Üniversiteler Kış Olimpiyatları'nda gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Erzurum'un Türkiye'nin ve dünyanın kış turizmi merkezi haline geleceğini belirten Erdoğan, "Ama bitmedi, şimdi Konaklı'da yeni oteller yapacağız. O otellerle beraber kış turizmi Erzurum'da çok farklı şekilde gelişecek. Şu anda biz pazarlamaya başladık. Ben iyi Erzurumluyum ha. Turizmciye diyorum ki, gel Erzurum'un Konaklısı'na gel otel yap diyorum. Erzurum şu anda otel arıyor, otellerimiz dolu. Bundan sonraki yıllar, kışlar çok daha farklı olacak. O atlama kulelerini sadece kışın değil diğer mevsimlerde de kullanacağız, o teknolojiyi de yapıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler