Ne olsun ne ölsün dönemi bitti!

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan bir basın açıklaması yayımladı. Milletvekili Aykan, Türkiye'nin Dünya merkezi olacağını vurgulayarak, "Artık yeni bir dünya ve yeni bir Türkiye gerçeğini herkesin görmesi gerekiyor. “Eksen Kayması” tartışmalarını i

Ne olsun ne ölsün dönemi bitti!

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan bir basın açıklaması yayımladı. Milletvekili Aykan, Türkiye'nin Dünya merkezi olacağını vurgulayarak, "Artık yeni bir dünya ve yeni bir Türkiye gerçeğini herkesin görmesi gerekiyor. “Eksen Kayması” tartışmalarını ideolojik bir perspektiften okumak yerine, dünyadaki ve bölgemizdeki reel politik ve ekonomik gerçeklerle değerlendirmek gerekiyor.

Dünya yeni eksen oluştururken Türkiye’nin bu gerçeklere gözünü kapayarak, Amerikanın jandarmalığını sürdürmesi ve 1950’lerde kendisine çizilen “ne olsun, ne ölsün” bizim kontrolümüzde bulunsun dönemi kapanmıştır. Avrupa’nın kapısında da yalvaran bir ülke değiliz artık. Devletimiz bugün bölgede önemli bir güçtür. Politikasına ulusal öncelikleri yön vermektedir. Batıya olan ihtiyacımız, onların bize olan ihtiyacından fazla değildir. Avrupa birliği ülkelerinden bir çoğunda insanlar ülkemizde iş bulmaya çalışıyorlar. Ayrıca tarih boyunca birbirlerini yiyip bitiren Avrupa’nın insanlığın çözüm bekleyen ızdıraplarına merhem olmasını beklemek safdilliktir.

Ülkemizin yapısal değişiklikleri gerçekleştirmek için AB’nin standartlarını önemsemesi doğru bir yaklaşımdır. Ancak bunun ötesinde ekonomik ve siyasi olarak Avrupa’nın bize sağlayacağı bir şey yoktur. “kel ilaç bulsa başına sürer” Belki bir müddet sonra onların bizden alacağı çok şey olacaktır.

2023 vizyonuna kilitlenmiş, siyasi istikrarın sürdürülmesi için daha çok çalışmayı prensip edinmiş, yeni bir anayasa ile taşları yerine oturtmuş bir Türkiye’nin dünyada ve bölgede artık beli bükülemez, öpülür. Bu günler artık uzak değil. O zaman 50 yıldır bizi aşağılayan Avrupa’nın merkez ülkelerinin tarih önünde nasıl aşağılandığını hep beraber ibretle göreceğiz. Yiğit düştüğü yerden kalkıyor. Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi; “Yarın elbet bizim, elbet bizimdir. Gündoğmuş, günbatmış elbet bizimdir”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset