Ne diyor bu kadın?

BDP otobüsünün tepesine çıkarak zafer işareti yapan Nuray Mert, bu yazısıyla Türk halkını kendine düşman edecek.Terör örgütü PKK son zamanlarda iyice azdı... Önce Ankara, ardından Batman, sonrasında Bingöl, Tunceli derken yine baba ocaklarına ateş düşürdü

Ne diyor bu kadın?

BDP otobüsünün tepesine çıkarak zafer işareti yapan Nuray Mert, bu yazısıyla Türk halkını kendine düşman edecek.

Terör örgütü PKK son zamanlarda iyice azdı... Önce Ankara, ardından Batman, sonrasında Bingöl, Tunceli derken yine baba ocaklarına ateş düşürdü. Bu kez PKK'nın hedefinde sadece askerler değil, polis ve siviller de vardı.

PKK'nın gerçekleştirdiği bu katliamların ardından Kürt ve Türk vatandaşlar hep bir ağızdan 'barış' çığlıkları atarken, Milliyet gazetesi yazarı Nuray Mert'in yazdığı bu yazı Türk halkını tahrik edecek.

Mert, PKK'nın sadece 'terör örgütü' değil de, 'direniş örgütü' olarak da görülmesi gerektiğini kaleme aldı.

PKK DİRENİŞ ÖRGÜTÜDÜR DEMEK LAZIM
BDP'nin seçim mitinginden zafer işareti yapmasıyla bilinen Nuray Mert, Milliyet'teki köşesinden "Bu ülkede 'PKK terör örgütüdür' diyenler kadar 'PKK bir direniş örgütüdür' diyenler serbestçe konuşamıyorsa, özgür ve verimli bir tartışma sürdürülemez" diye yazdı.

YE BİZDENSİNİZ YA DÜŞMANDAN YANA
Yazısında, iktidarın 'Kürt sorunu'na yaklaşımını irdeleyen Nuray Mert, "Halihazırda iktidar, 'terörle mücadelede ya bizdensiniz ya da düşmandan yana' noktasına gelmiş vaziyette.

Bu koşullar altında dahi, Kürt meselesinin özgürce tartışılması ortamı, bizzat bazı demokratlar tarafından 'şiddete destek çıkmak' şeklinde yaftalanıp adeta ihbar ediliyor. Şiddete karşı çıkmak ve tartışmak başka şeydir, 'terörle işbirliği' yapma iması ile ses kesmeye çalışmak başka!" diyerek hükümete de tepki gösterdi.

BDP TEZLERİ İHBAR SAYILIYOR
BDP'nin tezlerinin bile ihbar nedeni olduğunu belirten Mert, "BDP'ye 'Meclis'e gel!' çağrısı yapmak demokratlık, neden protesto ettiklerini izah etmeye çalışmak 'şiddet yanlılığı' olarak mahkûm ediliyor.

Katılın katılmayın, BDP'nin Meclis'e girme konusundaki tereddüt nedenlerinin ne olduğunu medya üzerinden izah etmelerinin ortamı oldu mu? Bu koşullar altında 'Meclis'e gir' çağrısı tek taraflı bir yüklenme halini alıp, BDP'yi fazlasıyla zorladı" dedi.

MERT'İN O TEZİNİ ÇÜRÜTTÜ
Mert'in bu tahrik edici uç tezini Yeni Akit'in Hukukçu Yazarı Ali Karahasanoğlu net örneklerle bir bir çürüttü.

Karahasanoğlu yazısında ayrıca "İşin vahametine bakın.. Ülkenin en çok satan üç-beş gazetesinden birisinde, kadının biri, terör örgütüne, 'direniş örgütü' kıyafeti giydirmek istiyor.. En azından, "PKK'ya direniş örgütü diyenler de konuşmalı" diyor.. Her gün akan kanı, sulandırmaya kalkışıyor...

Akan kana mazeret buluyor.. Meşrulaştırmaya çalışıyor.. Söyler misiniz, terör örgütünün aldatılmış gençlerinden daha vahşi bir cinayetin faili değil midir, bunu yazanlar.. Yayınlayanlar.." diye sordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset