Mutabakat metni hazırlandı!

AK Parti ve CHP kurmayları Meclis Başkanlık Divanı’nda yemin krizinin aşılması için bir araya geldi. TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi iki parti yöneticilerinin kritik görüşmesi saat 10.05'de başladı.Görüşm

Mutabakat metni hazırlandı!

AK Parti ve CHP kurmayları Meclis Başkanlık Divanı’nda yemin krizinin aşılması için bir araya geldi. TBMM Genel Kurulunda bugün yapılacak Hükümet programı üzerindeki görüşmeler öncesi iki parti yöneticilerinin kritik görüşmesi saat 10.05'de başladı.

Görüşmeye Ak Parti'den Grup Başkanvekilleri Nurettin Canikli ve Ahmet Aydın ile Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, CHP'den Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek ve İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın katıldı.

MUTABAKAT METNİ HAZIR

İki parti arasındaki görüşmelere yaklaşık 3 saatin ardından ara verildi. Heyetler yarım saatlik aranın ardından tekrar buluşacaklar

Görüşmelerde karşılıklı görüşlerden oluşan mutabakat metni taslağı haline getirildi. Hazırlanan taslakların Genel Başkanlara sunulacağı öğrenildi.

CHP’li Hamzaçebi “Taslak metin olması mutabakata vardığımız anlamına gelmiyor. Nihai kararı genel başkanlar verecek. Ama son bir kez da bir araya geleceğiz” dedi.

Hamzaçebi daha sonra taslağı görüşmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM'de biraraya geldi.

Ak Parti KURMAYLARI ERDOĞAN'IN YANINA GİTTİ

Ak Parti kurmayları da taslağı sunmak üzere Başbakanlık'a gitti.

Ak Parti ve CHP heyeti, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in arabuluculuğunda geçen Cuma akşamı bir araya gelmiş, iki partinin karşılıklı önerileri genel başkanlara iletilmişti.

"CHP'LİLERE HAZIR OLUN MESAJI"

Meclis Başkanlık Divanı’nda Ak Parti ve CHP kurmayları arasında toplantının başlamasının ardından CHP Genel Merkezi’nden milletvekillerinin telefonlarına "Meclis’te hazır olun" mesajı gönderildi.

Bu mesaj, CHP’nin bugün yemin krizine son vererek Meclis Başkanı’nın yapacağı çağrıya katılacakları ihtimalini akıllara getirdi.

GRUP 14:30'DA TOPLANIYOR

Bu arada CHP TBMM Grubunun ise saat 14.30’da toplanacağı öğrenildi.

BDP'DEN REST

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, Hatip Dicle ve tutuklu milletvekilleri konusunda ilk tepkiyi koyan partinin BDP olduğunu belirterek, “CHP sonradan yemin etmeyerek sürece katıldı. Şimdi de ortak çözüm arayışı yerini iktidar CHP görüşmesine bıraktı. İçinde olmadığımız hiçbir görüşmeyi ve deklarasyonu tanımıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler