Mustafa Cumur neler söyledi?

AK Parti 24. Dönem Milletvekili adayı gösterilmeyen AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Radyohaber61’de Çapraz Ateş programına katılarak, Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ve Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’ın soruların

Mustafa Cumur neler söyledi?

AK Parti 24. Dönem Milletvekili adayı gösterilmeyen AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur Radyohaber61’de Çapraz Ateş programına katılarak, Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar ve Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar’ın sorularını yanıtladı. Cumur sorular karşısında yapamayıp da içerisinde ukde kalan konular içerisinde Kanuni Üniversitesinin de olduğunu söyledi.

KANUNİ ÜNİVERSİTESİ İÇİMDE UKDE KALDI

Cumur, “İstikbal Üniversitesi için Akçaabat’taki tekel binaları 49 yıllığına kiralandı. İstikbal üniversitesinde hangi bölümleri açacağız. Türkiye’de hangi bölümler eksik şeklinde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Orada mütevelli heyetler oluşmuş durumda. Bir çalışma yapıldı ve YÖK’e çalışmalarını sunmak üzere hazırlıklarını bitirdiler. Meclis açıldığında YÖK’e dosyalarını sunacaklar. Belki de 2011 değil ama 2012’de öğrenci almaya başlayacaklar. İstikbal Üniversitesi hem Türkü Cumhuriyetlere hem de bu bölgeye iyi hizmet yapabilecek bir üniversite olacak. Bunun yanı sıra tahmin ediyorum ki Avrasya Üniversitemizde önümüzdeki yıl öğrenci alabilecek. Çünkü mecliste bunun kararını verdi. Bunlar Trabzon’a ve Türkiye’ye prestij kazandıracak projelerdir. Benim içimde milletvekilliğim süresince ukde kalan bir konu var. Ben Trabzon’a Kanuni Üniversitesini de kazandırmak istiyordum. Dilerim bundan sonraki arkadaşlarımız bu işin takipçisi olurlar. Bende vekil olmasam da Kanuni Üniversitesinin Trabzon’a kazandırılması konusunda elimden geleni yapacağım” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MİMARLAR ODASI AKYAZI’YI GÖRÜYOR DA ORAYI GÖRMÜYOR MU?

 

Trabzon Milletvekili Cumur, Akyazı Projesinin Mimarlar Odası tarafından dava açılarak durdurulması konusunda ise, "Trabzon Mimarlar Odası Akyazı Projesi konusundaki itirazlarında kendilerine göre haklı olabilirler. Biz Akyazı Projesi en doğru yere yapıldı diye bir iddia ile ortaya çıkmadık. Bu kararları onlara göre doğrudur. Ama biz diyoruz ki, İstanbul’un Çılgın projesi ne kadar hayal bir proje gibi geliyorsa insanlara Akyazı Projesi de öyledir. Kaldı ki Trabzonspor bizim üst kimliğimizdir. Karar ne olursa olsun Trabzonspor’un iyiliği söz konusu ise herkes saygı duymalıdır.

Mimarlar Odası o ki kentin doğasını mimarisini bu kadar düşünüyor, peki Akyazı Projesinin yapıldığı yerin karşısındaki işletmeyi görmüyor mu? Oradaki binayı görmüyor mu? O kadar dikkatli bir kurumsa bunları da görmesi gerekir. Bu güzel projeye herkes destek vermelidir. Trabzonspor her şeyin üzerindedir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset