Mursi: Vizesiz Gidip Gelelim

 Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, "Aramızdaki bağlar direkt olsun. Vizesiz gidip gelebilelim. Gümrük vergisi adı altında iş dünyasını sıkıntıya sokan şeyler olmasın" dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB), Türk-Mısır İş Forumu'nda Türk ve Mısırlı i

Mursi: Vizesiz Gidip Gelelim

 

Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, "Aramızdaki bağlar direkt olsun. Vizesiz gidip gelebilelim. Gümrük vergisi adı altında iş dünyasını sıkıntıya sokan şeyler olmasın" dedi.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB), Türk-Mısır İş Forumu'nda Türk ve Mısırlı işadamlarına hitap eden Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, özel sektörün temsilcilerinin, işbirliği yaptığı sürece gerçekleşmeyecek hayal olmadığını ifade ederek, Türkiye ile Mısır arasında tarihin derinliklerine ulaşan ilişkiler olduğunu vurguladı.
 
Mursi, ''Biz işbirliğine hazırız. Bizim görevimiz iş dünyasının önüne çıkan engelleri kaldırmaktır. Karşılıklı ticareti desteklememiz gerekiyor'' dedi. Kardeş ülke vatandaşlarının rahatlıkla gidip gelmesi gerektiğine dikkati çeken Mursi, ''Birbirimizi daha iyi tanımamız lazım ki daha fazla işbirliği yapabilelim. Aramızdaki bağlar direkt olsun. Vizesiz gidip gelebilelim. Gümrük vergisi adı altında iş dünyasını sıkıntıya sokan şeyler olmasın'' diye konuştu.
 
Mursi, özgür iradeye sahip olan ülkelerin gerekli olan araçları da temin etmesi gerektiğini belirterek, ''Karayolu anlaşmaları için Suriye'de durumun düzelmesini beklemeyelim. Olumlu bir örnek sergileyeceğiz ki diğer ülkeler de bunu görüp imrensinler'' görüşünü belirtti.
 
Yatırımlarınız bir kuruş dahi zarar görmez
Mısır Cumhurbaşkanı, "Mısır pazarı 90 milyonu bulan büyük bir pazardır. Yatırımılar garantilidir ve getirisi diğer ülkelere göre çok fazladır. Çünkü üretim maliyeti çok düşüktür. Birlikte üretebilir, pazarlayabilir ve ihraç edebiliriz. Korkmayın yatırımlarınız bir kuruş dahi zarar görmez. Devletin garantisi altındadır'' ifadesini kulandı.
 
İş dünyasına güvendiklerini vurgulayan Mursi, Mısırlı işadamlarına da Türkiye'de yatırım yapma çağrısında bulundu. Mursi ''Otomobille yetinmeyelim, sanayi üretimi yapacaksak uçak da üretmeliyiz. Buna ihtiyacımız var. Niyetimiz samimi ve doğru ise sonucu da bereketli olacaktır'' dedi.
 
Seferler yakında başlayacak
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'den Mısır'a, Mersin-Dimyat ve İskenderun-Dimyat ro-ro seferlerinin yakında başlayacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler