Mumcu:Gerçeği Söyleme Zamanı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, yaptığı ''hesap verme çağrısı''na DP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar'ın verdiği cevaba ilişkin ''Susarak gerçekler açığa çıkmaz. Şimdi herkesin gerçeği söyleme zamanıdır'' dedi.Atatür

Mumcu:Gerçeği Söyleme Zamanı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, yaptığı ''hesap verme çağrısı''na DP Genel Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Mehmet Ağar'ın verdiği cevaba ilişkin ''Susarak gerçekler açığa çıkmaz. Şimdi herkesin gerçeği söyleme zamanıdır'' dedi.

Atatürk Havalimanı'nda, DP ile birleşme sürecine ilişkin olarak yaptığı ''hesap verme çağrısı''na karşılık Mehmet Ağar'ın açıklamaları sorulan Mumcu, ''Ben söyleyeceğimi söyledim. Milletin gerçekleri bilmeye hakkı var ve bunun yolu milletin önünde sakin sakin konuşmaktır'' dedi.

''Kim ne biliyorsa konuşmalıdır'' diyen Mumcu, bu sürece umut bağlayan milyonlarca insanın bunu bilmek istediğini söyledi.Mehmet Ağar'ın, ''Şimdi susma zamanı'' şeklindeki sözleri hatırlatılan Mumcu, şöyle dedi:

''Susarak gerçekler açığa çıkmaz. Onun için sakin olmak lazım. Sakin sakin konuşmak lazım. Hakikatleri konuşmak lazım. Ağız dalaşına lüzum yok. Bu işler kabadayı ağzı ile konuşulmaz. Bu işler sakin sakin, efendi efendi gerçeği açığa çıkarmak için konuşulur. Topluma karşı saygısı olan bunu yapar diye düşünüyorum. Dolayısıyla şimdi herkesin gerçeği söyleme zamanıdır."

Gazetecilerin ''Yaptığınız çağrıya sayın Ağar'ın sıcak bakmadığı anlaşılıyor'' şeklindeki sözleri üzerine de Mumcu, ''O kadar sabrettik biraz daha sabretmekten bir şey çıkmaz. Olmazsa biz ne biliyorsak, ne anlamışsak, ne görmüş, ne öğrenmişsek onu bizden soran herkese anlatırız'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset