Muhammet Balta: "Yine birileri düğmeye basar gibi"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Haber61'e konuştu.

Muhammet Balta: "Yine birileri düğmeye basar gibi"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Ortahisar Kongresi’nde Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Balta, ilk olarak ülkenin gündeminde ilk sırada yer alan Boğaziçi Üniversitesi olaylarıyla ilgili konuşarak “İnsanların bazı olaylarda demokratik hakkını kullanmasına saygı duyarız. Ancak biz Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığından bugüne kadar yaşananlara, olayların perde arkasına, bağlantılarına baktığımız zaman üzülüyoruz. Bir şiir yüzünden ceza aldı, iktidar olduk vekil olamadı, genç subaylar rahatsız denildi, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi neler yapıldı, askerin duruşunu muhalefetin duruşunu gördük. Danıştay olayını gördük. Türkiye’nin en iyi olduğu olayda gezi olayları başladı. MİT krizi başladı, 17-25 Aralık yargı operasyonu yapılmak istendi, 15 Temmuzu yaşadık. Şimdi de bu olaylarda pandemi tüm dünyayı etkilerken Türkiye en hazırlıklı ülke. Sağlık altyapısı, psikolojik yönden her açıdan. Binlerce kilometre öteden vatandaşını gidip alıp gelen pozisyondayız. Aşılamalar başladı, tam rahatlama başlarken yine birileri düğmeye basar gibi, 200’ün üzerinde üniversite var onların rektörünün atanması ile ilgili bir şey yokken Boğaziçi’nin rektörü atanınca belli kesimler ayağa kalktı. Orada demokratik hakkını kullanan Türkiye’nin gerçek evlatlarına saygımız var, başımızın üstünde. Ancak provakatörler, terör örgütleri, onların gücüyle ayakta duran bir parti, ana muhalefet partisi orada polise, rektöre saldırarak milli iradenin oylarıyla seçtiği cumhurbaşkanının yasalara uygun şekilde atadığı bir rektöre karşı böyle olumsuz girişimler yapılırsa, polisin askerin araçları taşlanırsa, yeniden bir ayaklanma düşüncesiyle harekete geçilirse bu bizi üzer.” dedi.

Muhammet Balta:

Olayların arkasında Amerika’nın olduğuna işaret eden Balta  “Boğaziçi olaylarında kim üzüldü, Amerika. Peki neden üzüldü, onlar Boğaziçi’ni, bu çocukları bizden daha mı çok düşünüyor. Amerika daha önce ne diyordu,” bizim çocuklar 80’de halletti darbede”… Yine bu darbelerin planların arkasında hep Amerika var. Twitter kimi yasakladı İçişleri bakanını. Ne dedi, gençlere seslendi “yapmayın” dedi. Niye yasakladı Twitter. Milletin oyunları görmesi lazım. Boğaziçi olaylarıyla yeni bir gezi olayı kışkırtılarak bir kalkışma deneniyor. Boğaziçi’nde, boğazda bu küresel güçler Çanakkale’de darbeyi yediler bu millet boğazlarında kaldı. “ ifadelerini kullandı.

Rektör atamalarının geçmişte de aynı olduğunu belirten Balta “Milletin verdiği yetkiyi kim alabilir sandık alabilir. Muhalefet sandığa gelir kazanırlar rektör atarlar. Geçmişte Ahmet Necdet Sezer son sıradaki adamı rektör yaptı mı yaptı.  Burada da cumhurbaşkanımız milletin iradesini yetkisini kullanıyor. Milletin yetkisine ölümüne sahip çıkacağız. Bu memleketi seviyoruz. Türkiye’nin çocukları polise askere taş atmaz. Bayrağına vatanına sahip çıkar. Adam gibi de sokaklarda demokratik hakkını kullanır. Bunu doğru bulmuyoruz.” şeklinde konuştu.

Trabzon’dan eylemlere destek veren Baro’ya ve konuyla ilgili sessiz kalan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e tepki gösteren Balta, “Baro da Trabzon’dan bir deklerasyon yayınlıyor.   Ben ona söylemek istiyorum, Kabe’nin resimleri ayaklar altına alınıyor Gezi’deki gibi. Provakatörlüğe bak. Gezide de ne yaptılar cami içine içki şişeleri bıraktılar. Niye iç savaş çıksın diye. Burada da Kabe resmini yaptılar. Niye inançlı kesim tepki göstersin diye. Baro başkanı buna niye tepki göstermiyor. Baro başkanı teröristlerle kol kola girenlere neden tepki vermediler. Milliyetçi gibi görünen İyi Partili Hüseyin Örs geziyor şimdi il il. Çevre ile ilgili hassasiyet gösteriyor. Gezinin altlığını mı oluşturuyor O Hüseyin Örs severim arkadaşımız ama bu olaylara karşı neden tepki göstermiyor. CHP ile HDP ile geliyor görüşüyorlar görüştükten sonra da basının karşısına çıkmaya korkuyor Kılıçdaroğlu. Oynanan oyunlara karşı birlikte hareket etmemiz lazım. Bu ülke bağımsızlık mücadelesi veriyor. Erdoğan ile bu ülke bağımsızlaşıyor. Bu ülke hakkında oynanan oyunları gördük.  Doğrularla yolumuza yürümemiz lazım. Provakatif eylemlere karşı dikkatli olmalıyız. Milletin iradesini kimseye ezdirmeyiz. Türkiye’nin bir lideri var, dik duruyor. Millet de onun arkasında dik duruyor.  Herkesin akıllı olması gerekiyor, mesele Boğaziçi meselesi değil, bu ülkenin tam bağımsızlık yolunda ilerlemesini durdurma meselesidir. Buna karşı siyasi partiler darbeden beslenmemeli. Ne yapacaklarını ortaya koyup 2023’te sandığa gelmeliler.” dedi.

"Bugünler geçecek. Geçmeyecek bir şey var bu ülkenin bağımsız olması" diyen Balta, "Biz bir seçim bittikten sonra ertesi gün çalışmaya başlarız. Liderimiz Erdoğan’ın günde ne kadar çalıştığını görüyoruz. Milletin morali bozulmasın diye açılışlarda, diğer yandan toplantılarda her yerde var. Biz milletimizle birlikteyiz. Pandemi şartları zorlu bir süreç. Bazı dezavantajlı esnaflar var doğru katılıyorum. Bugünler geçecek. Geçmeyecek bir şey var bu ülkenin bağımsız olması, zengin olması, ayaklarının üzerinde durması, vesayetten kurtarması önemli olan budur. Çok hizmetler yaptık, en değerlisi ülkenin lideriyle birlikte tam bağımsızlık yolunda yürümesi. Bütün önlemler alındı aşılar yapılıyor. Maske mesafe hijyene uymamız lazım. Bilim kurulunun tavsiyelerine uymalıyız. Gevşemememiz lazım. Önlem almaktan uzak olmamalıyız. Salon pandemi nedeniyle dolmuyor. 18 yıldır iktidarda olan partinin kongrelerini görüyorsunuz. Hala milletin güvendiği parti AK Parti. Selahaddin Çebi bugün burada tek aday olarak kongreye girdi. Uzun zamandır partimizde görev yaptı. Önceki başkan ve yömnetime teşekkür ediyorum. Selahaddin başkanımıza başarılar diliyorum." ifadeleriine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset