MİT sorgusuna hükümet yorumu

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcının, MİT Müsteşarı Hakan Fidan eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş'i Oslo'daki MİT-PKK görüşmesiyle ilgili çağırılmasına hükümetten ilk yorum geldiHUKUKİ BOYUTLARINI BİLMEDEN YORUM YAPMAK YANLIŞDı

MİT sorgusuna hükümet  yorumu

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcının, MİT Müsteşarı Hakan Fidan eski Müsteşar Emre Taner ve yardımcısı Afet Güneş'i Oslo'daki MİT-PKK görüşmesiyle ilgili çağırılmasına hükümetten ilk yorum geldi

HUKUKİ BOYUTLARINI BİLMEDEN YORUM YAPMAK YANLIŞ

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, NTV kanalında "Hukuki boyutlarını bilmeden yorum yapmak yanlış olur ancak Hakan Fidan ve ekibi başarılı çalışmalar yapmıştır" derken, Oslo'da PKK ile yapılan görüşmelerle ilgili olarak, "Siyasi talimatlarla yapılmış gizli görüşmelerdir" dedi.

YARGIDIR NE İSTERSE YAPAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise "İfadeye çağrılmanın doğrunlandığını henüz teyit edemedim. Yargıdır ne isterse yapar" yorumundan sonra "Halihazırdaki yasada MİT'te resmi görevli olanların doğrudan şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılması mümkün değil. Özel izin alınması gerekebilir" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset