Milletvekillerini korku sardı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, devamsızlığı bulunan milletvekillerine yoklama cetveli yollayarak, devam konusuna özen göstermelerini istedi. Milletvekillerine gönderilen üst yazıda, "TBMM Genel Kurul ve komisyon toplantılarına katılmadığınız günler aşağıdaki

Milletvekillerini korku sardı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, devamsızlığı bulunan milletvekillerine yoklama cetveli yollayarak, devam konusuna özen göstermelerini istedi. Milletvekillerine gönderilen üst yazıda, "TBMM Genel Kurul ve komisyon toplantılarına katılmadığınız günler aşağıdaki cetvelde gösterilmiştir.

İçtüzüğün 152. maddesi uyarınca, cetvele 7 gün içinde yazı ile itiraz edilebilir" uyarısında bulundu. Uyarı milletvekilleri arasında "maaşlarımız kesilecek" şeklinde dalgalanmanın yaşanmasına neden oldu. Zira Meclis İçtüzüğü'ne göre, "Bir yasama yılı içinde izinsiz veya özürsüz olarak toplam 45 birleşimden fazla yok sayılan milletvekilinin yolluklarının 3 aylığı kesilir" hükmü yer alıyor.

10 bin YTL kesilecek

Meclis Başkanlığı'nın bu hükmü işletmesinden korkan milletvekilleri bir bir mazeret bildirmeye başladı. Milletvekilleri, şu anda aylık olarak 3 bin 384 YTL'si yolluk olmak üzere toplam 9 bin 23 YTL para alıyor. Ancak milletvekillerine üç ayda bir yolluk ve ödeneklerle birlikte 27 bin 69 TYL ödeme yapılıyor.

Buna göre devamsızlık yapan bir vekilin maaşında yapılacak kesinti miktarı 10 bin 152 YTL'ye tekabul ediyor. Son dönemde yaşanan devamsızlık problemi yeni tedbirlerin alınmasını gündeme getirdi. Meclis'te grubu bulunan partilerin katılımıyla oluşturulan İçtüzük Uzlaşma Komisyonu'nun milletvekili devamsızlığının önünü kesecek yeni bir düzenleye gideceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler