MHP'nin Kongresinde Sürpriz

MHP'nin bugün yapılacak dokuzuncu olağan kurultayında 2 bin polis görev yapacak. Atatürk Spor Salonu'ndaki kurultay için polis üç aşamalı arama noktası oluşturacak. 1225 delege dahil tüm konuklar üst aramasından geçirildikten sonra salona alınacak. Taşıma

MHP'nin Kongresinde Sürpriz
MHP'nin bugün yapılacak dokuzuncu olağan kurultayında 2 bin polis görev yapacak. Atatürk Spor Salonu'ndaki kurultay için polis üç aşamalı arama noktası oluşturacak. 1225 delege dahil tüm konuklar üst aramasından geçirildikten sonra salona alınacak.

Taşıma ruhsatı dahi olsa kurultay salonuna silah sokulmasına izin verilmeyecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve adaylar salona koruma ile getirilecek, ancak polis salona girmeyecek. Kurultayda dış güvenliği polis, salon içinin güvenliğini ise parti teşkilatı ve Ülkü Ocaklı gençler sağlayacak.

Yeni yönetimini belirleyecek olan MHP tüzük ve programında da değişikliğe gidecek. MHP, kurultay sloganı olarak ise demokratik açılımla ilgili tartışmaları da dikkate alarak “Sonsuza kadar var ol Türkiye”yi belirledi. Kurultayı izlemek üzere yaklaşık 500 basın mensubu akredite oldu.

KORAY AYDIN ÇEKİLDİ
Kurultay'da Bahçeli'nin en güçlü rakibi olması beklenen eski Bakan Koray Aydın, il ve ilçe kongrelerinde de umduğu desteği bulamayınca aday olmaktan vazgeçti.

40 İMZA BULUNMAYABİLİR
Aday adaylıklarını açıklayan Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Hakkı Şafak Ses ile işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz, aday olabilmeleri için gereken 40 delegenin imzalı desteğini bulmakta zorluk çekiyorlar. Dört büyük ilin il başkanlarının da bulunduğu bir grup MHP İl Başkanı, yaptıkları yazılı açıklamada, Genel Başkan Aday adayları Hakkı Şafak Ses ile Ahmet Reyiz Yılmaz'ın kurultay salonuna gelmemelerini, gelirlerse de salona alınmayacakları mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset