MHP’nin 6 yöneticisine daha kaset

Kaset komplosuyla karşı karşıya kalan MHP dün 6 yöneticisi hakkındaki yeni iddia ile sarsıldı. Özel görüntülerinin internette yayınlanmasıyla üçü Genel Başkan Yardımcısı olmak üzere 4 milletvekili adayı yarıştan çekilen MHP dün de sıkıntılı anlar yaşadı.“

MHP’nin 6 yöneticisine daha kaset

Kaset komplosuyla karşı karşıya kalan MHP dün 6 yöneticisi hakkındaki yeni iddia ile sarsıldı. Özel görüntülerinin internette yayınlanmasıyla üçü Genel Başkan Yardımcısı olmak üzere 4 milletvekili adayı yarıştan çekilen MHP dün de sıkıntılı anlar yaşadı.

“farkliulkuculuk.com” sitesinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başkanlık Divanı üyelerine istifa etmeleri için verilen sürenin dolmasına birkaç saat kala yayın yapıldı. Ancak site bu kez görüntü yayınlamadan, isimleri ve kimlerle ilişkileri olduğunu açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ekici, Ümit Şafak, Deniz Bölükbaşı ve Osman Çakır, Genel Sekreter Cihan Paçacı ile Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak’ın, hem partiden hem de milletvekili adaylığından istifa etmeleri istendi. Bu kişilerin istifa etmemeleri halinde görüntülerin yayınlanacağı tehdidi yapıldı. Bahçeli ise 6 yöneticisini arayarak “İstifa etmenizi istemiyorum, yolunuza devam edin” dedi.

Fotomontaj iddiasına cevap

Bu arada dün bazı gazetelerde, Bahçeli’nin televizyon programında gösterdiği MHP’yi izlediği iddia edilen aracın görüntüsünün fotomontaj olduğu iddiası yer aldı. Konuya ilişkin belgeler ve görüntüler savcılığa verildiği için bunları basınla paylaşmayan MHP yönetimi, dün bu tavrından da vazgeçti. Bahçeli’nin talimatı üzerine Hukuk Danışmanı Avukat Hamit Kocabey, bilgileri basın toplantısında gazetecilerle şöyle paylaştı:

Yeni araç plakası: 06 LNP 34

“Bahçeli’nin televizyonda gösterdiği Chrysler Grand Voyager marka aracın temsili fotoğraf olduğunu söylemiştik. 34 TS 6558 plakalı araç, partinin önüne geldi, içindekiler genel merkeze girdi. Bu plakanın İstanbul’da başka bir araca ait olduğunu belirledik. Bir plaka daha paylaşmak istiyoruz; 06 LNP 34. Bu plakanın Emniyet Oto Hırsızlık birimine ait olduğunu, biz açıklamadan yandaş medya yazdı. Bu plaka gerçekte metalik renkli sarı bir minübüse ait. O minibüsün, KOM’a ait olduğunu düşünüyoruz. Böyle ortam dinlemesi yapan 12 minibüsten 10’u ilgili kurumların emrinde. Ama, ikisi kayıp, kim kullanılıyor bilinmiyor.

Site ile AKP arasında bağ var

MHP’ye tehdidin yapıldığı internet sitesi ile AKP arasında bağ var. Sitede AKP reklamları yayınlanması manidar. Geçmişte AKP’den Küçükçekmece Belediye Meclis üyeliği yapan Faruk Bayındır’ın, bu siteyi kredi kartından yapılan harcamalarla finanse ettiğinin belgeleri var. Bir de telefon numarası açıklıyorum; 0 539 625 78 41. Bu numara ABD ile görüşmeler yaptı. Bu sistem Amerika’dan yönlendiriliyor. Bu numarayı da savcılığa verdik, görüşme kayıtlarını istedik. Bu kayıtlar gelince, bu internet sitesini kuranların ABD bağlantısı görülecek.”

AK Parti: Özel çabamız olmadı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ise MHP’li yöneticilerin gizli kaydedilmiş videolarının yayınlandığı sitede Ak Parti reklamlarının olmasını “Google’ın reklam stratejisi” olarak açıkladı. Denemeç, “AK Parti’nin özel bir çalışmasının kesinlikle olmadığını” belirtti.

Yer sağlayıcısı ABD ve Portekiz

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, MHP’li 6 yöneticiye yönelik kaset komplosunun merkezi “www.farkliulkuculuk.blog.com” sitesinin yer sağlayıcısının Portekiz olduğunu tespit etti. Daha önce dört MHP’liye ait görüntüler yayınlandıktan sonra erişime kapatılan “www.farkliulkuculuk.live.journal.com” sitesinin yer sağlayıcısının ise ABD olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset