MHP'li Vural Giresun'da konuştu

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ''Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz'' dedi.  Vural, Giresun'un merkeze

MHP'li Vural Giresun'da konuştu

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ''Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz'' dedi.

 Vural, Giresun'un merkeze bağlı Tekke Köyü'nde düzenlenen, ''Yakup Halife Hazretleri Anma ve Tanıtma Programı''na katıldı. Yakup Halife'nin köyde bulunan türbesini ziyaret eden Vural, dua etti.

Oktay Vural, ziyaretin ardından bir gazetecinin, 'AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Başbakanın görüşme talebini siyasi parti liderlerine iletmesi ve sizin partinizin bu görüşmeye davet edilmemesi konusunda neler düşünüyorsunuz' sorusu üzerine, ''Kem söz sahibine aittir. Bugün maalesef PKK terör örgütünün cesaretlendirilmesine ve bölücülüğün azmasına sebebiyet veren AKP'nin açılım politikaları ve siyaset anlayışıdır. Hüseyin Çelik gibiler, Bülent Arınç gibiler PKK'yı aklayıp, Türkiye'de terörle mücadele edenleri suçlama telaşına düşmüşlerdir'' diye konuştu.

 MHP'nin 41 yıllık şerefli mücadelesinde, bu milletin birlik ve bütünlüğünü savunduğunu, milliyetçi ve muhafazakar bir parti olduğunu belirten Vural, şunları söyledi:

     ''Dolayısıyla kendilerine sormak lazım PKK'nın, İmralı canisinin sözde elçilerini Hakkari'de karşıladıkları zaman devlet merasimi yapıp, ondan sonra devlet merasimine Habur'da 'ne güzel şeyler oluyor' diyenler kendileriydi. İmralı canisinin yalnız kaldığından şikayet edip, yanına arkadaş gönderenler ve ithal duvar kağıtlarıyla o hücresini yenileyenler kendileriydi. PKK terör örgütü demeyip BDP ile görüşenler kendileriydi. Aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum. Dolayısıyla MHP olarak kandan beslenenlerin aslında, 'analar ağlamasın' diyerek, Türkiye'nin çözülmesi senaryolarını Türkiye'ye diretenlerdir. Açılım peşinde koşanlardır.''

-''MHP BU KARARLI TUTUMUNU DEVAM ETTİRECEKTİR''-

Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, terörü azdıran siyasi anlayıştan vazgeçilmedikçe Başbakanla görüşmeyeceğini ifade ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

     ''Eğer Türkiye'yi, ülkeyi düşünüyorlarsa Cumhurbaşkanının düzenleyeceği bir toplantıda görüşlerini ifade etmeye yanaşacaklarını belirtmiştir. Kaldı ki Cumhurbaşkanı ile görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanı ile terör konusunda yapılması gerekenler ifade edildi. Sayın Genel Başkanımız, Sayın Başbakana bir çağrıda bulunmuştur. Bu çağrı ise İmralı canisini muhatap almaktan vazgeçtiğini açıkla, Irak'ın kuzeyini PKK'ya açan Barzani'ye kırmızı halı döşemekten vazgeç, Büyük Ortadoğu Projesi başkanlığından ayrıl ve şehide kelle dediğinden dolayı, şehit olan askerlerimize, 'askerlik yan gelip yatma yeri değildir' dediğinden dolayı, 'Türk milletinden özür dile' demiştir. Anlaşılan odur ki 'kelle' deme niyetini, İmralı'yı muhatap alma zihniyeti hala ortadadır. Bu ayıp bile Başbakanın yanlıştan dönmediğini ortaya koşmuştur. Bu milleti uçuruma götüren, cumhuriyetle bir hesaplaşma dönemi açıp, bu milletin kimliğini ortadan kaldırıp, bölmek isteyen açılım sevdalıları ile bizim görüşeceğimiz bir konu olamaz. Kim görüşecekse gitsinler görüşsünler.''

Cumhuriyetin kurduğu temeller ekseninde, milletin bir ve bütün kalacağını ve devleti yaşatacağını vurgulayan Vural, şunları kaydetti:

     ''Bunu herkes böyle bilmelidir. Terörle mücadele yerine müzakere ve mütakere anlayışlarıyla Türk milletinin milli kimliğini bozup, Türkiyelilik safsatalarını hazmettirmek isteyenlere karşı MHP'nin görüşecek bir konusu yoktur. MHP bu kararlı tutumunu devam ettirecektir. Hükümeti de uyarıyoruz, terörle müzakere etme, terörle mütakere çağrısı yapma. Bölücülükle ve terörle mücadele et. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, cumhuriyeti kuran iradeye sahip çıkma kararlılığını göster, uyarımız budur. Bundan sonra AKP'yi bu yaptıklarıyla takip etmeye devam edeceğiz. Sanatçılarla, topçu ve popçularla görüşmekten ne sonuç çıktı? Başbakan ucu belirsiz ve kendisinin bildiği yabancı senaryoların taşeronluğunu yaptığı sürece Türkiye'nin direnç noktalarını mahkum etmek istiyor. MHP olarak biz bu konuda tecrübeli bir hareketiz. Sayın Başbakanın bu senaryolarının taşeronu olmayacağız.''

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler