MHP'li Belediye'ye polis baskını!

Konya Ereğli belediyesine polis baskını... MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu'nun da aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

MHP'li Belediye'ye polis baskını!

Konya Ereğli Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda toplam 35 kişi gözaltına alındı.

Eş zamanlı olarak Konya, Ereğli, Mersin, Ankara, Adana ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu da bulunuyor.

Belediyeye ait hizmet alım, satım ve kiralama ihalelerine fesat karıştırmak iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir süredir bilirkişilerce hesap incelemeleri yapılıyordu. Operasyonda, bilirkişilerin talepleri doğrultusunda ihale dosyalarına el konulduğu belirtiliyor. Daha önceden bilirkişilerin hazırladığı raporların da soruşturma evrakları arasına dâhil edildiği ifade ediliyor.

Gözaltına alınanlar arasında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Belediye Başkan Yardımcısı F.E., Belediye Başkan Yardımcısı M.V.A, MHP Meclis Üyeleri M.U.A., S.G, H.Ö, C.U, Ereğli'ye bağlı Belkaya Belediye Başkanı M.Ş, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi A.Ö, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Bilgisayar Mühendisi S.Y, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.T, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı M.D, MHP M.K.Y.K Üyesi K.Ş. ve Maliye Bakanlığı Başmüfettişi N.K.U. gibi isimler bulunuyor.

İddialar arasında ise Başkan Oprukçu'nun belediyede görevli bazı memurların dışarıya bilgi sızdırdığından şüphe duyarak personelin e-mailini takip ettirdiği, daha önce belediyede sekreter olarak çalışan Ç.F.'nin e-posta adresinin şifresini kırdırdığı, bu işlemi de gözaltına alınan şahıslar arasında yer alan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bilgisayar mühendisi S.Y'ye yaptırdığı, yasadışı dinleme ve izleme cihaz sistemlerini siyasi rakiplerine karşı kullandığı yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset