MHP'li başkan serbest

Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 4 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından Antalya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kumluca Jandarma Komutanlığı ekipleri

MHP'li başkan serbest

Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yaklaşık 4 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından Antalya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kumluca Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 29 Mayıs'ta, 'ihaleye fesat karıştırmak', 'ihale yapmaksızın kamu malı satın almak' ve 'görevi kötüye kullanma' iddialarıyla Beykonak Belediyesi'ne yönelik operasyon yapıldı. Baskında, aralarında Belediye Başkanı Recep Turan'ın da bulunduğu 11'i belediye çalışanı 14 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 11'i savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Başkan Recep Turan, hal müdürü M.Ç. ve makam şoförü V.Y. tutuklandı.
 
Belediye Başkanı Turan, 3'üncü Yargı Paketi’nin yürürlüğe girmesinin ardından 41 gün sonra serbest bırakıldı. Turan, avukatları aracılığıyla hafta başında Kumluca Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurup tahliye talebinde bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme, Başkan Turan'ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca diğer tutuklu sanıklar hal müdürü M.Ç. ve makam şoförü V.Y.'nin de serbest bırakmasına karar verdi.
 
Kararın ardınan Başkan Turan, bugün Kumluca Cezaevi'nden serbest bırakıldı.
 
Tahliye kararının duyulması üzerine Başkan Turan'ın yakınları ve çok sayıda partili cezaevi kapısı önünde toplandı. Davul zurna eşliğinde kapıda bekleyen kalabalık, Turan'ı sevinç gösteriyle karşıladı. Tahliye sevincini bekleyenlerle kutlayan Başkan Turan, "Özgürlük çok güzel bir şey. Allah içeridekileri de kurtarsın. Hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi. Başkan Turan daha sonra konvoy eşliğinde evine gitti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset