MHP'den emeklilik teklifi

Kanun teklifi, 'kapanan iş yerleri ve gençlerin bile iş bulmakta zorlandıkları' gerekçeleriyle, emekli olma yaşını doldurmuş kişilere borçlanarak eksik sürelerini tamamlama imkanı getiriyor.MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'dan emeklilikle ilg

MHP'den emeklilik teklifi

Kanun teklifi, 'kapanan iş yerleri ve gençlerin bile iş bulmakta zorlandıkları' gerekçeleriyle, emekli olma yaşını doldurmuş kişilere borçlanarak eksik sürelerini tamamlama imkanı getiriyor.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu'dan emeklilikle ilgili bir kanun teklifi geldi.

Teklif, emekli olma yaşını doldurduğu halde emekli olamayanlara borçlanarak eksik sürelerini tamamlama imkanı getiriyor.

Dedeoğlu kanun teklifinin gerekçesinde, ''Kapanan iş yerleri nedenşyle işini kaybedenlere, gençlerin bile iş bulmakta zorlandığı ortamda belli yaştan sonra iş bulmanın zorluklarına" vurgu yaptı.

MHP Milletvekilinin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasını öngören ve Meclis Başkanlığına kanun teklifinin gerekçesinde şunlar kaydedildi:

''Kapanan iş yerleri nedeniyle işini kaybeden sigortalılar emeklilik yolunda önemli darbe almıştır. Bu vatandaşlarımızdan emekli olma yaşını dolduranlar kapanan iş yerleri nedeniyle işsiz kaldıkları için eksik sürelerini tamamlayamamışlardır. Bu sigortalılar gençlerin bile iş bulmakta zorlandığı ve iş bulamadığı ülkemizde işsiz kalmışlardır. Bu nedenle belli bir yaştan sonra iş bulmanın zorlukları göz önünde bulundurularak sigortalının tamamlayamadığı eksik süreleri ödenmesi yoluyla, isteyenlerin emeklilik imkanının sağlanması gerekmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset