MHP'den Alparslan Türkeş yasası

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin adının 'Alparslan Türkeş Üniversitesi' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırladı.MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Erciyes Üniversitesi'nin adının ''Kayseri Alparslan Türkeş

MHP'den Alparslan Türkeş yasası

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nin adının 'Alparslan Türkeş Üniversitesi' olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırladı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Erciyes Üniversitesi'nin adının ''Kayseri Alparslan Türkeş Üniversitesi'' olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifi hazırladı. Yeniçeri, yaptığı açıklamada, ''aynı zamanda bir düşünür olan Alparslan Türkeş'in adının bir üniversiteye verilerek, maneviyatının onurlandırılmış olacağını'' ifade etti.

Teklifin kabul göreceğine inandığını belirten Yeniçeri, ''Bu teklife 'evet' diyecekler, güzel bir ahde vefa örneği sergilemiş olacaklar. Bizler, bu memlekete hizmet eden insanların hiçbir zaman unutulmadığını göstermiş olacaklar'' diye konuştu.

Türkeş'in adının bazı kentlerde caddelere, bulvarlara veya meydanlara verildiğini anımsatan Yeniçeri, şöyle devam etti:

''Aslında ilk önce üniversitelere verilmesi gerekiyordu. Bulvarlar, caddeler... Bunlar üniversiteler kadar önemli değil. Asıl olan, gençliktir. Rahmetli Türkeş, hep gençlik üzerinde durmuştur. Merhum Türkeş, hayatını gençliğe adamış bir liderdi. Üniversiteye onun adının verilmesinin gençlikte bir heyecan yaratacağına inanıyorum.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset