MHP'de yeni yönetim belli oldu!

MHP'de genel başkan yardımcılıklarına Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş ile Ruhsar Demirer getirildi.

MHP'de yeni yönetim belli oldu!

MHP'de kaset skandalı sonrasında boşalan Başkanlık divanı yenilendi. Buna göre Genel Başkan Devlet Bahçeli, 9 yeni isim ile çalışacak.

Kuruluşundan bugüne ilk defa bir kadın MYK üyesi de Divan'a seçildi. Bahçeli başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu, öneri olarak gelen "tek'' listeyi oyladı. ''Gizli oy, açık tasnif'' yöntemi ile sayılan oylar sonrasında görev dağılımı belli oldu. Buna göre Eskişehir'den milletvekili seçilen Ruhsar Demirel Başkanlık Divanı'na giren ilk kadın oldu. MHP'nin efsane lideri Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş de yönetime girdi ve Türk Dünyası ile Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Partinin yeni Genel Sekreterliği'ne ise Kocaeli Milletvekili İsmet Büyükataman seçildi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz atandı. Emin Haluk Ayhan da daha önce yer aldığı Başkanlık Divanı'na dönerken, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmasına kesin gözüyle bakılan Atilla Kaya da bu dönem yönetim dışında kalmayı tercih etti.

Yine bir akademisyen olan Münir Kutluata da Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. MYK toplantısına, Bahçeli ile ters düşen Mansur Yavaş ile yurtdışında olduğu belirtilen Tuğrul Türkeş katılmadı. Bahçeli'nin toplantı öncesi yaptığı konuşmada seçim sonuçlarının bir sonraki MYK'da, teşkilatlardan gelen raporlar da değerlendirilerek daha detaylı ele alınacağını söylediği öğrenildi. Bahçeli kısa bir değerlendirme yaparak seçim sürecinde zor anlar yaşadıklarını ve "MHP'siz Meclis" istendiğini söyledi. Bahçeli'nin "Zor dönemden geçtik, kurulan tuzaklara rağmen, bizsiz oluşturulmak istenen Meclis'e girmeyi başardık. Şimdi önümüzde daha zor bir süreç var" dediği öğrenildi. Bahçeli ayrıca Meclis çatısı altında mücadelenin süreceği, bu yapılırken de yine meşru sınırlar dışına çıkılmayacağını ifade etti.

YÖNETİMDE 9 YENİ İSİM
Başkanlık Divanı'nda 9 yeni isime görev verildi:

Türk Dünyası ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Tuğrul Türkeş, Araştırma-Strateji Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Emin Haluk Ayhan, Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Reşat Doğru, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Mevlüt Karakaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sadir Durmaz, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hamit Ayanoğlu, Parti içi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Mustafa Erdem ve Siyasi ve Sosyal İşler ile Protokol İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına da Abbas Bozyel seçildi. MHP tarihinde ilk kadın üye olarak Aile, Kadın ve Yan Kuruluşlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına ise Ruhsar Demirel getirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler