MHP'de yeni kaset, yeni istifalar

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlamasının ardından art arda istifalar geldi.Önce görüntüleri yayınlanacak 'sıradaki isim' olduğu iddia edilen Osman Çakır istifa etti. Çakır'ın istifasından kısa bir sür

MHP'de yeni kaset, yeni istifalar

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'ye ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayınlamasının ardından art arda istifalar geldi.

Önce görüntüleri yayınlanacak 'sıradaki isim' olduğu iddia edilen Osman Çakır istifa etti. Çakır'ın istifasından kısa bir süre sonra da görüntüleri yayınlanan Mehmet Ekici görevlerinden ayrıldığını duyurdu. Çakır ve Ekici'den sonra Genel Sekreter Cihan Paçacı da istifa etti...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 'ellerinde ne varsa yayınlasınlar' restinin ardından daha önce kaseti olduğu iddia edile duyurduğu 6 isimden ilkine ait kaset yayınladı.

Görüntülerin yayınlandığı internet sitesinde, 'Maalesef bize başka bir çıkar yol bırakmayan, MHP’ye ve davamıza gelecek zararı umursamayan ve tek dertleri menfaat temin ettikleri koltuklarını korumak olan bu işgal çetesinin ve elebaşının inadı yüzünden yayınlarımıza devam ediyoruz' denildi.

Kasette MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici'nin bir kadınla görüntüleri yer alıyor. Sitede sırada yayınlanacak görüntünün Osman Çakır'a ait olacağı belirtiliyor

OSMAN ÇAKIR İSTİFA ETTİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çakır, partideki görevlerinden, parti üyeliğinden ve Samsun milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden ve Parti üyeliğinden, Samsun Milletvekili Adaylığından istifa ettim" ifadelerini kullandı.
 

Osman Çakır 18 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, hakkındaki iddiaların, "iftira" olduğunu belirterek, "MHP'ye zarar vermek için bunlar gündeme getiriliyor" demişti.

MEHMET EKİCİ DE İSTİFA ETTİ

Mehmet Ekici, 'Farklı Ülkücüler'in ellerinde hangi MHP'lilerin kasetlerinin olduğunu açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Alnım açık. Yüzüm ak. Bu bana yapılmış bir komplodur. İstifa etmeyi düşünmüyorum" demişti.

Ancak ekici internet sitesinde kendisine ait olduğu iddia edilen görüntülerin yayınlanmasının ardından genel başkan yardımcılığı,  parti üyeliği ve Yozgat milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı.

Ekici açıklamasında, 'Milletimden özür diliyorum, savaşım şimdi başlıyor' dedi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı da  genel sekreterlik, parti üyeliği ve Ankara milletvekili adaylığından istifa ettiğini duyurdu.

İKİ İSTİFA DAHA

Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ve hemen ardından Mehmet Taytak da görevinden istifa etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset