MHP'de siyah araba alarmı!

MHP Lideri Bahçeli, kendisine yönelik şantaj metninin açıklandığı gün MHP Genel Merkezi önünde esrarengiz bir araç tespit ettiklerini belirterek, Başbakan Erdoğan'a, "Bu aracı bul" çağrısı yaptıGizli kamera görüntülerinin ardından MHP Genel Merkezi'nde gü

MHP'de siyah araba alarmı!

MHP Lideri Bahçeli, kendisine yönelik şantaj metninin açıklandığı gün MHP Genel Merkezi önünde esrarengiz bir araç tespit ettiklerini belirterek, Başbakan Erdoğan'a, "Bu aracı bul" çağrısı yaptı

Gizli kamera görüntülerinin ardından MHP Genel Merkezi'nde güvenlik önlemleri artırıldı, genel merkez yakınlarında park eden araçlar da inceleme kapsamına alındı. MHP Lideri Bahçeli, bu çalışmalar sonucu ulaşılan bir bulguyu önceki gece katıldığı televizyon programında açıkladı.

Bahçeli, MHP'ye ilişkin ka setleri yayınlayan internet sitesinin "İstifa et yoksa A Takımı ile konuşmalarını yayınlayacağız" şantajı yaptığı gün, parti merkezi önünde "meçhul bir siyah araba" tespit ettiklerini anlattı. 1 Aracın "profesyonel işi olduğu" yolunda şüphe duyduklarını açıklayan Bahçeli, "13 Mayıs'ta bir araba MHP'nin etrafında dolaşıyor. Plaka İstanbul'dan 1998 model bir Şahin'in plakası. Siyah araç sabah 08.30'la 09.12 arasında MHP önünde bekliyor. Güvenlik kameralarının ana caddeye bakan tarafında görüntüleye-mediği karanlık bir nokta var. Araba orada duruyor. Bunu an -cak kameraların görüş alanı dışında kaldığını bilen biri yapabilir. Bu bir profesyonel işi. Ancak araç harekete geçince plakası tespit edilebildi."

Başbakan Erdoğan'a "Bunları bulacaksın" diye seslenen MHP Lideri şöyle konuştu: "Biz kimseyi suçlamıyoruz. Kimseye kalkıp da şunu şöyle yap demiyoruz. Sen Türkiye'nin Başbakanısın. Bunu bulacaksın, bulmazsan sorumluluğu aldığımda ben bunu araştırırım. Görev ihmalinden senden hesap sorarım."

İstifa eden MHP'liler ifade verecek

Müstehcen görüntü leri internette yayın lanınca istifa eden MHP Başkan Yardımcı ları Recal Yıldırım ve Bülent Didinmez bugün savcı l ığa ifade verecek.

Diğer Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve eski MHP İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun ifadesi ise önümüzdeki hafta alınacak. Soruşturmayı yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen'in gerek duyması halinde görüntülerdeki kadınları da ifade vermeye davet edeceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset