MHP Trabzon'da Sap Tartışması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, açtı ağzını yumdu gözünü.Yaklaşan il kongresi öncesi geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığına aday olacağını açıklayan Muammer Demeli’nin İl Başkanı Nihat Birinci'ye ithafen “Ülkücü teşkilatlar

MHP Trabzon'da Sap Tartışması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, açtı ağzını yumdu gözünü.

Yaklaşan il kongresi öncesi geçtiğimiz günlerde İl Başkanlığına aday olacağını açıklayan Muammer Demeli’nin İl Başkanı Nihat Birinci'ye ithafen “Ülkücü teşkilatlar hareketli teşkilatlardır. Başkanları kimseden emir almaz ve MHP İl başkanının eteğinde sap aklında hesap olmamalı” sözlerine ateş püsküren İl Başkanı Birinci, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek Demeli’ye cevap verdi.

Birinci, “Partimizi herkes iyi biliyor ki Türkiye’nin ve Trabzon’un en eski ve kalıcı bir partisidir. Bu partinin İl başkanı olacak kişiler disiplinli ve ahlaklı olmalıdır. MHP’nin etik hareketlerine uygun olmalıdır. Sağda solda ben adayım demekle olmaz” diye konuştu.

430.20120315152334.jpg

MHP il başkanını emir alacağı tek yerinin genel Başkan Devlet Bahçeli olduğunu söyleyen Birinci, “Herkes şunu iyi biliyor ki bugün basında çıkıp konuşan arkadaşlar partimizi 2000 yılında ne hala sokmuşlardı 85 binin üzerinde oyu olan bir partiyi baraj altı bırakarak kaçmışlardı.

Şimdi çıkmış ahkam kesiyorlar. Başta yönetimimden sonra ise tüm ilçe başkanları ve MHP’lilerden özür dileyecek” dedi.

Aday olacak olanların parti teşkilatını ziyaret etmesi gerektiğini ifade eden Birinci, “Gönül isterdi ki aday olmak isteyen arkadaşlarımız basın kuruluşlarını dolaşmak yerine parti teşkilatımızı ziyaret etsin. MHP emin ellerdedir ve il başkanlığı işin ehlinde olmaya devam edecektir. Bizler de aday olup olmayacağımızı yapacağımız istişarelerin ardından Genel Merkezimizin direktifleri doğrultusunda karara bağlayacağız. Aday olursak 25 kişilik mevcut yönetimimizle yolumuza devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset