MHP mitinginde bisküvi dağıtıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de güvenlik sorunu yaşandığını belirterek, metropol kentlerde olay çıkan kişilerin hep aynı kişiler olduğunu ve tedbir alınmadığını savundu.Dün Konya'nın ilçelerine seçim gezisi düzenl

MHP mitinginde bisküvi dağıtıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de güvenlik sorunu yaşandığını belirterek, metropol kentlerde olay çıkan kişilerin hep aynı kişiler olduğunu ve tedbir alınmadığını savundu.

Dün Konya'nın ilçelerine seçim gezisi düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, günün sonunda Doğanhisar ilçesinde seçmenlerle bir araya geldi. İlçe meydanında düzenlenen mitingde partililer, Devlet Bahçeli'ye "Püskevit" sözü nedeniyle destek vererek, bisküvi ve lokum dağıttı. Bahçeli seçim otobüsünde konuşurken, mitingi takip etmeye gelenlerde bisküvi ve lokum yedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın eleştirdi. Ortadoğu'da yaşanan karışılığa dikkat çeken Bahçeli, "Sayın Başbakan buradan akıl veriyor. Diyor ki, Suriye Devlet Başkanı şunları şunları yap, sonrada çekil. Pekala 9 yıldan bu yana baskıyla, zulümle, iftirayla, her türlü yolu deneyerek iktidarda olan ve Türkiye'yi çözümsüzlüğe iten Sayın Başbakan sen niye edebinle çekip gitmiyorsun? Hala kalkmışsın 3. dönem iktidara talip oluyorsun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kendilerini sürekli Sivas'tan ileriye gidememekle eleştirdiğini dile getiren MHP Genel Başkanı Bahçeli, bunun nedenini anladığını söyledi. Bahçeli, "Sayın Başbakan iki de bir, 'Bunların Sivas ötesine gitmeye niyetleri yok, gidemiyorlar' diyor. Hatta Sivas Gazur Dağı hattı çiziyor, 'Sayın Bahçeli niye Sivas'tan öteye gitmiyorsun' diye soruyor. Fakat ısrarla Sivas Gazur Dağı hattını niye çizer niye bunun ötesine gidemiyorsunuz diye sorup durur. Şimdi çok daha iyi anlaşılıyor. 4 parçalı bir Kürdistan'ın olabilmesi için, Büyük Kürdistan'a varmanın sınırı Sivas Gazur Dağı demek ki. Sivas Gavur Dağının ötesini Sayın Başbakan bölünebilir bir yer olarak görüyor" diye konuştu.

Türkiye'de güvenlik sorunu yaşandığını savunan Bahçeli, olayları çıkaran kişilerin bilinmesine rağmen gerekli tedbirin alınmadığını ileri sürdü. Bahçeli, 'Bin yıllık kardeşliğimiz tehlike altında' diyerek sözlerine şöyle devam etti; "Türkiye'de ileri demokrasi, özgürlük diyerek milletvekili müsvettesi polise tokat atıyor, YSK'da bunun tekrar milletvekili olması için gayret gösteriliyor. Birisi polis arabasını tepikliyor, bir belediye başkanı polis panzerine çıkıyor nutuk atıyor. Bu nasıl bir Türkiye. İstanbul'da molotof kokteylleriyle yine gecenin karanlığında bir avuç çapulcu çıkıyor arabaları yakıyor, dükkanları yağmalıyor, sabaha kadar ara sokaklarda polis kovalayıp duruyor. Bunların yeri belli yurdu belli, hepsi aynı adamlar niye gerekli tedbir alınmıyor. Bu yönüyle Türkiye önemli bir bölünme tehdidi ile karşı karşıya. Bin yıllık kardeşliğimiz büyük bir tehlike altında, bu gidişle bir kardeş kavgası her an çıkartılmak isteniyor. Onun için seçimler ülkemizi huzura kavuşturmak için vesile olabilir. Bugünkü iktidarın aklı akıl değil. Bunlar neye nasıl söz vermişlerse oralara mahkum ve mecbur kalmışlar. Bunların üçüncü dönemi olmaz olmamalıdır. Bunların ihmal ettiği bir durumda da var, hiç ağzına alıyor mu, işsizliği, yoksulluğu, yolsuzluğu."

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset