MHP'de deprem! Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya, başkanlık sistemine hayır diyeceğini açıklayarak görevinden istifa etti.

MHP'de deprem! Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

MHP'de yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi çatlağı tüm şiddetiyle devam ediyor. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya, başkanlık sistemine hayır diyeceğini açıklayarak, partideki görevinden istifa etti.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hem Meclis'te hem de referandumda evet oyu vereceğini açıklaması MHP'de deprem etkisi yarattı. Bahçeli'ye yakınlığıyla bilinen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya, genel başkan yardımcılığından istifa ederek, Başkanlık sistemine hayır oyu vereceğini açıkladı. Kaya'nın bu kararı sonrasında MHP'de başkanlığa hayır diyen vekil sayısı 7'ye yükseldi. 

MHP'li Atila Kaya'nın istifa edeceğine yönelik kulis bilgisi dün medyaya yansımıştı. Kaya'nın MHP Genel Merkezi'ne istifa dilekçesini sunduğu belirtirken, istifa kararının MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dünkü açıklamalarının ardından alındığı aktarılıyor. 

MHP lideri Devlet Bahçeli dün Meclis'te yaptığı açıklamada, “Anayasa Komisyonunda kabul edilen, Genel Kurula geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek evet oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim evet oyunu da referandumda aynen tekrarlayacağım” demişti.

"BURAYA UĞRAMADAN GİTSİN"

Kaya’nın dün istifa dilekçesinin ardından MHP Genel Merkezi’ne gelerek odasını topladığı belirtilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalemine Kaya için “Buraya uğramadan gitsin Anayasa konusunda da ne oy veriyorsa versin” dediği öğrenildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise bugün de makamına gitmeyen Kaya'nın istifa edip etmediği sorusuna, "Şu ana kadar parti genel sekreterliğine gelmiş bir müracaat yok ama benim bildiğim kadarıyla kendisi bugün bir basın toplantısı yapacakmış" diye yanıt vermişti.


BÜYÜKATAMAN’DAN AÇIKLAMA

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Ülkücüler, çıktıkları yolda her türlü meşakkatlerle karşılaşabileceklerini bilerek bu yolu tercih etmişlerdir. Bilir ve inanırlar ki büyük ideallere küçük yollardan ulaşılmaz. Yürüdükleri yolda hilelere, suistimallere, kolaycılıklara prim vermez, her türlü alçaklığı yolun kutsiyetine ve haysiyetine halel getirmek kabul ederler. Bu izan ve şiarla yolunu, yoldaşını terk edenlerden olmazlar” ifadelerini kullandı.

Ataman MHP’deki başkanlık anayasası tartışmalarına ithafen “Sayın Genel Başkanımızın ülke ve millet sevdası, ismiyle müsemma Devlet adamlığı herkesin malumudur. Sayın Genel Başkanımız, Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dün olduğu gibi bugün de yarın da yanındayız. Yola çıktıklarımızı yolda bulduklarımıza değişmeyiz” diye yazdı.



Ajanslar / Oda tv

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler