"MHP-CHP süreci baltalıyor"

Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Selahattin Çebi, MHP ve CHP'nin demokratik süreci baltaladığını söyledi. Çebi, yaptığı açıklamada milletvekili sayın Mustafa Cumur'un yapmış olduğu açıklamalar milletin ve kamuoyunun hassasiye

"MHP-CHP süreci baltalıyor"
Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Selahattin Çebi, MHP ve CHP'nin demokratik süreci baltaladığını söyledi.

Çebi, yaptığı açıklamada milletvekili sayın Mustafa Cumur'un yapmış olduğu açıklamalar milletin ve kamuoyunun hassasiyetleri doğrultusunda olduğunu ve sayın Mustafa Cumur; Bu projenin milletin ve devletin kurumları ile yürütülen önemli bir proje olduğunu belirtmiştir. Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin uygulandığını, bağımsız yargının olduğunu ifade etmiştir” dedi.

Demokratik açılımın bir milli proje devlet politikası ve hükümetimizin bunu destekleyip uyguladığını belirten Çebi, “ Bu projenin desteklediklerini bununla birlikte muhatabımız millet olduğunu; asla terörist başı ve ya destekçilerinin muhattab alınmadığı ifade etmiştir.Ayrıca bu süreci MHP ve CHP'nin baltalamak istediğini MHP'nin şehitler üzerinden siyaset yaptığını CHP'nin geçmişte benzer bir projesi olduğu halde şimdi sırf muhalefet olsun diye destek vermediğini ifade etmiştir” diyerek şunları kaydetti:

“DTP'nin de dağdaki teröristler üzerinden siyaset yaptığını yaşanan olumlu havanın ve gelinen noktanın sabote edilmek istediklerini ifade etmiştir.
Muhalefetin eleştirileri doğrultusunda; 34 kişinin karşılanmasında bulunan hâkim ve savcıların durumu ile ilgili ise bağımsız yargının olduğunu, bu yetkililerin hükümetimiz tarafından bölgeye gönderilmediğini benzer durumlar içinde daha önce gidildiği belirmiştir. Bu sürece katkı vermek yerine süreci tıkamak isteyenlerin olduğunu ve milletimizin hassasiyetleri doğrultusunda gerekli adımların atıldığını ifade etmiştir. Karşılamada yaşanan olaylar asla kabulümüz değildir. Biz samimi adımlarla ülkemizde huzur ortamı sağlamak için tarihi adımlar atıyoruz. Bu adımların arkasında güçlü bir iktidar vardır ve bu süreci kimse baltalı yamayacaktır”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset