Meryem Sürmen: “Trabzon kadınının atak ve cesur bir yapısı var”

AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen; “Trabzon kadınının atak ve cesur bir yapısı var, bunu hemen hemen bütün herkes bilir. Elbette ki bu fark, toplumsal olaylara da yansıyor.” dedi.

Meryem Sürmen: “Trabzon kadınının atak ve cesur bir yapısı var”

Haber61/Haber Servisi - AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Haber61’in sorularını yanıtladı.

SAHAYI BOŞ BIRAKMIYORUZ

Trabzon’da en fazla kadın siyasetçi AK Parti’de mi var?

Kesinlikle öyle. Her dönemde sahada diğer partilere göre AK Kadınlar’ın sayısı açık ara öndedir. Büyük bir özveri ve çalışkanlıkla birçok seçimi omuz omuza vererek atlattık. Hem il teşkilatı hem İlçe teşkilatları kapı kapı dolaşarak kadın seçmenlere ulaştık. Sadece seçim dönemlerinde değil, propaganda dönemi dışında kalan zamanlarda kendimizi geliştirecek bir çok projeye imza atıyoruz. Sahayı kesinlikle boş bırakmıyoruz ve her daim gündem oluşturacak etkinlikler yapıyoruz.

Meryem Sürmen: “Trabzon kadının atak ve cesur bir yapısı var”

SEÇİMİMLE GURUR DUYDUM 

Siyasete başladığınızda görüşlerinizle şimdiki görüşleriniz aynı mı?

Siyasete üniversite yıllarımda başladım. Okuduğum bölüm nedeniyle siyasete kitap bilgisiyle bakıyordum. Türkiye’deki tüm siyasi çalkantıları kitaplardan okuyarak öğrendim. Ardından siyasetin  uygulama alanına geçince, yani aktif siyasete girince  tabi ki yeni tecrübeler ediniyorsunuz. Bildiklerinizi saha pratiği ile harmanlıyorsunuz. Sahanın size kattıklarıyla siz de sahaya bir şeyler katıyorsunuz. Siyasi görüşlerimde ana aks olarak elbette ki aynı. Zaten kendimi AK Parti’de ifade edebileceğimi düşündüğüm için bu partiyi seçtim ve  samimiyetle ifade etmek isterim ki seçimimden her zaman gurur duydum. 

YEMEĞİN ALTINI KAPATIP GELEN VAR

Kadın ve siyaset ikisi yan yana kolay geliyor mu?

Elbette zor. Ancak imkansız değil. Hatta herseyini güzelleştirdiği gibi siyaseti de güzelleştiriyor. Bizlerin kadın olarak görev ve sorumluluk alanı çok geniş. Sabah çok erken saatlerde güne başlıyoruz. Öncelikle evimizdeki ihtiyaçları tamamlayıp görev bilinciyle sahadaki görevimizin başına geliyoruz. Bir çok kez arkadaşlarımın ocakta pişmekte olan yemeğinin altını kapatıp toplantılara geldiğine şahidim. Bu kadar özveri niçin? Evlat ve torunlarımıza bırakacağımız daha güzel bir Türkiye için.

Meryem Sürmen: “Trabzon kadının atak ve cesur bir yapısı var”

Trabzon’da kadınlar toplumsal olaylara karşı duyarlı mı?

Trabzon kadınının atak ve cesur bir yapısı var, bunu hemen hemen bütün herkes bilir. Elbette ki bu fark, toplumsal olaylara da yansıyor.  Örnek vermek gerekirse, geçen haftalarda Trabzonspor için başlatılan forma kampanyasına bizler de ‘AK Kadınlar’ olarak elimizden geldiğince destek vermeye çalıştık. Ve inanıyorum ki bir fark ortaya koyduk. Aslında Trabzon kadınının bu yapısı, siyasi sahada kadınlarımızın katkısını da arttırıyor. Bu da bizim için bir avantaj.

Projelerinizi asıl geliştiriyorsunuz?

AK Parti Trabzon  İl Kadın Kolları Yönetimi 50 kişiden oluşuyor. Ayrıca Başkan ile birlikte 15 kişiden oluşan yürütme kurulu üyeleri mevcut. Öncelike yürütme kurulu toplantısında beyin fırtınası gerçekleştiriyoruz. Belirli gün ve haftalara öncelik veriyoruz. Daha farklı neler yapabiliriz, Gönüllere nasıl dokunabiliriz noktasında yeni fikirleri öne sürüyoruz. Ardından çıkan sonucu yönetim toplantısında gündem yapıyoruz ve karara bağlıyoruz. Göreve geldiğimden beri gerçekleştirmeye  çalıştığım şeffaf bir yönetim anlayışı oldu. Plan ve projelerimizi rahatlıkla kendi içimizde geliştirebiliyoruz. Birbirimizin arasında asla ayrımcılık yok, yalnızca dostluk ve dava kardeşliği var.

Meryem Sürmen: “Trabzon kadının atak ve cesur bir yapısı var”

BİRAZ DAHA ZOR

Sizce kadın olmak Trabzon’da diğer yerlere, bölgelere göre zor mu?

Kadın olmak tüm yörede her koşulda zordur. Fakat bölgemizde yukarıda da bahsettiğim gibi yaşam koşulları itibariyle, kadının üstlendiği sorumlulukların fazlalığı itibariyle bana göre biraz daha zor diyebilirim  Ama bu zorluklar  aşılamayacak derecede değil. Karadeniz kadının gücü, dirayeti ve inadı ile başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Ayrıca AK Parti Döneminde geliştirilen ‘Kadınlara Yönelik Poltikalar’da bu zorlukları aşmakta kolaylık sağlamıştır.

AK Parti Kadın temsiline sizce ne kadar önem veriyor?

Kurucu başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kuruluşundan bu zamana kadın ve gençlere fazlasıyla önem vermiştir. Milletvekilleri, meclis üyelerindeki kadın sayıları, bu verilen önemi gözler önüne seriyor. Tabi ki oluşturulan bu iklim, bizler için daha sağlıklı bir siyaset zemini sağlıyor. Her şeyden önce bir teşvik oluyor. Sonuçta çalışıp çabaladığınızda önünüzün açık olduğunu siyaset imkanınızın ve sesinizi duyurma imkanınızın genişleyeceğini biliyorsunuz. Bu da, daha güzel bir ülke ideali olan insanlar için büyük bir teşvik oluyor. 

Meryem Sürmen: “Trabzon kadının atak ve cesur bir yapısı var”

GURUR VERİCİDİR

Trabzon’un tek kadın vekili olan partisi olmanızı nasıl buluyorsunuz? 

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara verdiği önemin net bir ifadesidir ve bana göre gurur vericidir. Milletvekili aday adaylık sürecinde de kadın başvuru sayısına baktığımızda partimize olan güveni gözler önüne seriyor. Kadın bakış açısı her daim şehirleri güzelleştiren bir adımdır. Tabi bu imkanın hakkını da vermek lazım. Trabzon Milletvekilimiz sayın Bahar Ayvazoğlu da bu noktada, partimizin bu anlayışının hakkını veriyor, Trabzon’da ve bölgemizde oluşan kadınlarla ilgili sorunları özel olarak ele alıyor ve çözüme kavuşturuyor. Kendisine buradan teşekkür etmek isterim.

Meryem Sürmen: “Trabzon kadının atak ve cesur bir yapısı var”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset