Meral Akşener’den Koray Aydın çıkışı

Genel İdare Kurulu (GİK) aday listesine müdahale ederek, "tercih edilmeyecekler" listesi hazırladığı ileri sürülen Koray Aydın'ın yeniden Teşkilat Başkanlığı'na getirilmesine tepkili olan isimlerle konuşan Akşener’in, Aydın’ın istifası için bastıran vekillere “Partiye zarar vermeyin. Sorunları birlikte aşarız” yanıtını verdiği belirtildi.

Meral Akşener’den Koray Aydın çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2. Olağan Kurultay sonrasında “oy verilmeyecekler listesi” ile başlayan tartışma sonrasında, listeye tepkilerini dile getiren milletvekilleriyle görüştü. Milletvekillerinin birçoğunun Akşener’e, “Koray Aydın istifa etmeli. Gereğini yapın” çağrısında bulunduğu belirtilirken, Akşener’in de “Partiye zarar vermeyin” uyarısında bulunduğu kaydedildi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, aralarında Feridun Bahşi, Ahmet Çelik, İsmail Koncuk, Hayrettin Nuhoğlu, Ayhan Erel gibi isimlerin de yer aldığı milletvekillerinin Akşener’e, görüşmede, yeniden “Koray Aydın için gereği yapılmalı” dediği kaydedildi.

Milletvekilleri, Akşener’le görüşmesinde, “Amacımız partiye zarar vermek değil ancak bu listeden kim sorumluysa gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi. Milletvekillerinin taleplerini not alan Akşener’in de görüşmede, milletvekillerine, “Daha fazla parti içinde kriz var görüntüsü vermeyin. Biz demokrasiye inanmış bir partiyiz. Bu partide çoğunluk ne derse o olur, gereği de çoğunluğa göre yapılır. Ancak siz, bu süreçte partiye zarar vermeyin. Sorunları birlikte aşarız” dediği ifade edildi. Akşener’in ayrıca milletvekillerine “oluşturulan genel idare kurulu listesinde Koray Aydın’a da delegelerin ciddi oranda oy verdiğini, başkanlık divanında yer almasının nedeninin de kendisi açısından ‘delegelere söz vermek amaçlı olduğunu’ dile getirdiği” kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler