Mehmet Tolga Akalın kimdir? Nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

İYİ Parti'de Genel Başkan Adaylığını açıklayan Mehmet Tolga Akalın'ın öz geçmişine dair birçok soruya yanıt aranıyor. Detaylar haberimizde.

Mehmet Tolga Akalın kimdir? Nereli, kaç yaşında? Ne iş yapıyor?

İYİ Parti'de Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklaması sonrası Mehmet Tolga Akalın, Genel Başkan Adaylığı'nı açıkladı.

Mehmet Tolga Akalın ile ilgili olarak "aslen nereli, yaşı kaç, ne mezunu, asıl mesleği nedir, hangi partilerde siyaset yaptı" gibi sorulara yanıt aranıyor.

Mehmet Tolga Akalın kimdir?

Mehmet Tolga Akalın, 1974 yılında Edirne'de dünyaya geldi.

İlköğretimini 1980-1985 yılları arasında Keşan Atatürk İlköğretim Okulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini 1985-1992 yılları arasında Tekirdağ Anadolu Lisesi’nde, üniversite eğitimini 1992-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlamıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Akalın, Akalın Hukuk Bürosu’nda avukatlık yapmaktadır.

Ergenekon ve Balyoz olarak adlandırılan kumpas davalarında müdafilik görevleri yapmıştır.

Kendisine ait tarımsal işletmede fiğ, arpa, buğday, Ayçiçek, kanola ve çeltik tarımı ile uğraşmakta ve ceviz yetiştiriciliğinde bulunmaktadır.

akalin-1.webp

Siyasi hayatına ülkü ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde başlayan Akalın; 1992-1997 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Yöneticiliği, 1997-2002 yılları arasında Keşan Ülkü Ocakları Başkanlığı, 2003-2005 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkan Yardımcılığı, 2005-2006 yılları arasında MHP Keşan İlçe Başkanlığı, 2006-2007 yılları arasında MHP Edirne İl Başkanlığı, 2011-2012 yılları arasında ikinci defa MHP Edirne İl Başkanlığı yapmıştır.

Aletli dalış ve geleneksel savaş sanatları ve iaijutsu eğitmenliği yapan Akalın ayrıca enduro motor kullanıcısıdır.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve 5 dönem GİK üyeliğine seçilen Akalın, 20 Eylül 2020 tarihli olağan kongre sonucunda Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

İyi Parti Milli Güvenlik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini tamamladıktan sonra, İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

İYİ Parti'nin 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştireceği Olağanüstü Kurultay için Genel Başkan Adaylığını açıklamıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset