Mehmet Özhaseki kimdir?

Mehmet Özhaseki kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Mehmet Özhaseki hakkındaki detaylar  

Mehmet Özhaseki kimdir?
AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte detaylar

Mehmet Özhaseki kimdir?

1957'de Kayseri'de dünyaya gelmiştir.

1998-2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Kayseri milletvekili seçildi. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tek başına iktidarı kurması için gerekli olan 276 milletvekili sayısına ulaşamaması ile tekrar seçimlere gidildi. 1 Kasım 2015 seçimlerinde de yeniden Adalet ve Kalkınma Partisi Kayseri milletvekili seçilmiştir.
İlk ve Orta öğrenimini Kayseri'de gördü. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi.
Mehmet Özhaseki kimdir?

18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde %70.2 gibi rekor bir oyla 3. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Özhaseki, geliştirdiği "Kayseri Modeli Belediyecilik" ile ülkeye örnek oldu. 29 Mart 2009 ve 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aday olup 4. ve 5. kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Özhaseki 5. kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Tarihi Kentler Birliği'nin 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını da yapan Mehmet Özhaseki, TKB'nin yurtiçinde ve yurtdışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin restore edilerek yeniden tarih-kültür mirasına kazandırılmasında büyük rol oynadı. Özhaseki, AK Parti'den milletvekilliği adaylığı için 10 Şubat 2015 tarihinde büyükşehir belediye başkanlığından istifa etti. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak seçildi. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Özhaseki, iyi düzeyde İngilizce-Arapça bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset