Mehmet Ağar Yargı Yolunda

Seçimlerde yeniden milletvekili seçilemeyen 84 kişi hakkındaki suç dosyası, Başbakanlığa gönderiliyor. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, aradan 11 yıl geçtikten sonra ilk kez Susurluk davasından yargı önüne çıkacak.Ağar hakkında 'cürüm işlemek için çete ku

Mehmet Ağar Yargı Yolunda

Seçimlerde yeniden milletvekili seçilemeyen 84 kişi hakkındaki suç dosyası, Başbakanlığa gönderiliyor. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar da, aradan 11 yıl geçtikten sonra ilk kez Susurluk davasından yargı önüne çıkacak.

Ağar hakkında 'cürüm işlemek için çete kurmak, hakkında yakalama ve tevkif müzekkeresi bulunan kişileri yetkili mercilere haber vermemek ve görevi kötüye kullanmak' iddiasıyla 6-12 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle hazırlanan fezleke, dokunulmazlığının sona ermesini bekliyordu.

Milletvekili seçilemeyen 84 eski vekil hakkında hazırlanan 227 dosya, yarın TBMM Başkanlığı tarafından Başbakanlığa gönderilecek. Başbakanlık, bu dosyaları Adalet Bakanlığı'na iletecek. Adalet Bakanlığı'nın da, dosyaları ilgili mahkemelere göndermesiyle yargı süreci başlayacak.

Meclis'ten Başbakanlığa gönderilecek en fazla dokunulmazlık dosyası, karşılıksız çek verdiği iddiasıyla 46 dosyayla, eski CHP Denizli Milletvekili Haşim Oral hakkında bulunuyor. Oral'ı 26 dosyayla eski CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen izliyor. Eski CHP Tokat Milletvekili Feramus Şahin ve Mehmet Ağar'ın 8, eski Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'in yaralama, hakaret ve tehdit iddialarıyla ilgili 4 dosyası var.

Eski AKP Konya Milletvekili Halil Ürün hakkındaki dosya 'eşini döverek kasten yaralama'dan. Eski CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki hakkındaki dosya ise 'Keskin'de düğünlerde müzisyenlik yapanları toplayıp, izinsiz gösteri yapmaya teşvik ettiği ve kendisinin de bu şahıslarla birlikte yürüyüşe katılarak Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na aykırı davrandığı' iddiasını içeriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler